dodatek pielęgnacyjny-doliczać/nie doliczać - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 15 kwie 2016, 10:11

brodafix - popieram w całej rozciągłości.Jeszcze raz powtarzam,dodatku pielęgnacyjnego nie wliczamy.A PCW będzie miał jak zwykle odrębne zdanie.I dziwić się ludziom,że tak źle mówią o urzędnikach.Czasami trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku,a nie tylko przepisy,przepisy...A starymi ludźmi niedługo będziemy.PCW też.
chmiel

Napisano: 15 kwie 2016, 13:46

zgodnie z obowiązującymi przepisami należy dodatek pielęgnacyjny wliczać do dochodu...osoba oczywiście po odwołaniu do sko otrzyma większy dodatek po przeliczeniu jej dochodu bez uwzględnieniu d. pielęgnacyjnego

my jesteśmy od tego żeby postępować zgodnie z przepisami! art. 3 określa czego nie wliczamy do dochodu

przed wejście d. energetycznych tez nie liczyliśmy ww.dodatku do dochodu (bo wydawaliśmy swoje pieniądze (gminy)), teraz kiedy to warunkuje również wydatkowanie pieniędzy zleconych (DE) wliczamy do dochodu ,a ludziom pomagamy się odwoływać

w momencie posiadania rozstrzygnięcia SKO co do danej osoby, ponowne jej wniosku (po odwołaniu) nie wysyłamy już do sko, tylko przeliczamy na miejscu powołując się na posiadane już rozstrzygnięcie.
kss

Napisano: 15 kwie 2016, 14:33

No comments - jak mawiają starzy anglicy.
chmiel

Napisano: 18 kwie 2016, 9:50

zgodnie z obowiązującymi przepisami należy dodatek pielęgnacyjny wliczać do dochodu...osoba oczywiście po odwołaniu do sko otrzyma większy dodatek po przeliczeniu jej dochodu bez uwzględnieniu d. pielęgnacyjnego
nie mam pewności, czy czujesz absurd całej sytuacji ? :shock: :?

och wait a minute....
w momencie posiadania rozstrzygnięcia SKO co do danej osoby, ponowne jej wniosku (po odwołaniu) nie wysyłamy już do sko, tylko przeliczamy na miejscu powołując się na posiadane już rozstrzygnięcie.
oczywiście to było pytanie retoryczne ponieważ powyższym wpisem udowadniasz , że nie czujesz...
brodafix

Napisano: 18 kwie 2016, 10:05

Do mnie skierowany jest ostatni post?
chmiel

Napisano: 18 kwie 2016, 10:30

o0j nie :-)
do kss :mrgreen:
brodafix

Napisano: 18 kwie 2016, 10:37

przed wejście d. energetycznych tez nie liczyliśmy ww.dodatku do dochodu (bo wydawaliśmy swoje pieniądze (gminy)), teraz kiedy to warunkuje również wydatkowanie pieniędzy zleconych (DE) wliczamy do dochodu ,a ludziom pomagamy się odwoływać
a na podstawie jakich to przepisów dodatek energetyczny wliczacie ten dodatek do dochodów? kss?
brodafix

Napisano: 18 kwie 2016, 10:38

brodafix - Dzięki.Pozdrawiam
chmiel

Napisano: 18 kwie 2016, 12:42

nie napisałam że d. energetyczny wliczamy do dochodu!!!

chodzi mi o sytuację w której wyliczasz komuś d. mieszkaniowy w wys. 18 zł (czyli na pograniczu odmowy) gdzie w dochodzie nie masz d. pielęgnacyjnego (i tu jest to warunkowanie)

gdybyś wliczył jak mówi ustawa d. pielęgnacyjny do dochodu to byłaby odmowa a tym samym odmowa na d. energetyczny

rozumiesz??? i czujesz???
kss

Napisano: 18 kwie 2016, 12:47

brodafix ---- uwierz mi że czuję .... wiem że to absurd aby wliczać d. pielęgnacyjny do dochodu, ale takie mamy ustawodawstwo....

kiedy mamy rozstrzygnięcie sko w stosunku do jakiejś osoby stosuje zapis art. 132 Kpa
kss

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x