dodatek stażowy a doniesione dokumenty - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 lut 2016, 12:04

Witam, mam pracownika, który ma umowę od 01.01.2014 roku, naliczono mu na dzień zatrudnienia dodatek stażowy. Dziś przyniósł dokumenty poświadczające zatrudnienie o jeszcze dodatkowe 6 miesięcy. Czy mam mu naliczać od kolejnego miesiąca wyższy dodatek czy robić jakieś wyrównanie?
AniaSel

Napisano: 16 mar 2016, 20:33

Naliczać od kolejnego miesiąca wyższy dodatek i nie robić wyrównania.
Młoda44
Praktykant
Od: 15 wrz 2015, 18:15
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2016, 11:04

Wpinasz do akt datę wpływu i liczysz od najbliższej wypłaty. Bez wyrównania.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2016, 10:47

A my wystąpiliśmy do PIP o interpretacje dotyczącą późniejszego udokumentowania stażu pracy przez pracownika w trakcie zatrudnienia i dostaliśmy odpowiedź że należy wypłacić wyrównanie za okres nieprzedawniony tj. do 3 lat wstecz ... mając opinie PIP dokonaliśmy wypłaty z wyrównaniem...
Veronique

Napisano: 19 sty 2017, 9:44

Też się z tym spotkałam więc w momencie przyjmowanie pracownika wypytuję o "historię życia zawodowego" i ZAWSZE proszę o przyniesienie zaświadczania z PUP czy nie pobierali zasiłków lub czy nie byli na stażach bo w 80% pracownik mówi "nie pobierałem" a potem na zaświadczeniu wychodzi coś innego.

Ostatnio przeczytałam, interpretacje PIP, że jeśli pracownik przyniesie Ci orzeczenie o niepełnosprawności, wydane np 5 lat wstecz to powinno się naliczyć urlop dodatkowy za trzy lata do tyłu i jeśli np. to zrobi ostatniego dnia pracy to musisz mu zapłacić ekwiwalent za 30 dni zaległego.
PIP broni pracownika ale jak pracownik świadomie oszukuje to mówią "trudno". Gdzie logika?
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x