Dodatek węglowy - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 wrz 2022, 10:16

Witam,
a czy prawo może działać wstecz ? Co teraz z tymi wnioskami, które były złożone do dnia dzisiejszego ? Mamy złożonych 1500 wniosków.

Jeżeli wprowadzą te zmiany to mieszkańcy nas rozniosą albo i powieszą.

W przypadku decyzji odmowych będzie bardzo dużo odwołań do SKO.

Pozdrawiamy :( :(
Nowaaa
Referent
Od: 13 mar 2020, 15:08
Zajmuję się: świadczeniami rodzinnymi

Napisano: 01 wrz 2022, 10:31

Ja słyszałam, że w niektórych ośrodkach pracownicy celowo podpowiadali ludziom żeby się dzielili na osobne gospodarstwa. My akurat mówiłyśmy ludziom, żeby się fikcyjnie nie dzielili, to była pretensja, że w gminie X to Panie z opieki podpowiadały ludziom, żeby składać po kilka wniosków z jednego domu.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 01 wrz 2022, 10:36

bo te wnioski to autentycznaie spora kasa dla gmin i opsów, które mocno kuleją finansowo, szczególnie od tego roku.

dlatego bardzo mnie dziwi ten szum zrobiony przez pracowników o ten węglowy, ewidentne podcinanie gałęzi na której się siedzi... zamiast się cieszyć, że wpadnie kasa niemal za darmochę to dym, panika i olaboga, wyłudzają...
a potem będzie płacz, że podwyżek nie ma a i zwalniać chcą...
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 01 wrz 2022, 10:38

Jeżeli wynika tak z ustawy to tak mieszkańcy składali. Winna jest wyłącznie tylko tych, którzy podpisali taką ustawę.
Nowaaa
Referent

Napisano: 01 wrz 2022, 12:10

Tom. pisze:
01 wrz 2022, 10:36
bo te wnioski to autentycznaie spora kasa dla gmin i opsów, które mocno kuleją finansowo, szczególnie od tego roku.

dlatego bardzo mnie dziwi ten szum zrobiony przez pracowników o ten węglowy, ewidentne podcinanie gałęzi na której się siedzi... zamiast się cieszyć, że wpadnie kasa niemal za darmochę to dym, panika i olaboga, wyłudzają...
Kasa kasą-i tak będzie tego sporo- tylko niech napiszą, że 80% ma iśc na wynagrodzenia dla tych co się tym zajmują - bo w innym wypadku pójdzie ta kasa w d.. i nikt nic nie dostanie. tylko załata gmina swoje długi...
Na moje od początku tak powinno byc , że jeden piec jeden dodatek.
Przecież to co się teraz wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie..
edyta_o17
Praktykant
Od: 02 sie 2017, 9:52
Zajmuję się: gops SR

Napisano: 01 wrz 2022, 12:38

Tom. pisze:
01 wrz 2022, 10:36

Święta prawda niektórzy pracownicy sami robią zamęt i sr... we własne gniazdo
Magdaw
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 13:42
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2022, 12:54

Ta kupę kasy...tylko dla kogo bo na pewno nie dla pracowników którzy to robią.
Gopsiara11
Praktykant
Od: 28 kwie 2020, 10:58
Zajmuję się: 500 plus

Napisano: 01 wrz 2022, 13:48

U mnie kierowniczka już pytała czy może wydać kasę na zakup sprzętu (mebli też). Nic nie dostanie ten, kto pracuje faktycznie. Moja goła pensja będzie częściowo z węglowego opłacana. Dorzucili mi węglowy do zakresu obowiązków. I mam figę.
agawa
Referent
Od: 16 gru 2016, 13:04
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT

Napisano: 06 paź 2022, 13:48

Dzień dobry,
czy w informacji przyznającej dodatek węglowy w podstawie prawnej wpisujecie nr zarządzenia oraz kto jest upoważniony ?
Nowaaa
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x