guzik prawda , nigdzie o tym w ustawie nie ma , postaw koze w pokoju złoż deklaracje i też dodatek dostaniesz
przecież takie prawo daje im ten budel prawny który dzisiaj mają niby poprawiać , mieć piec złożyć deklaracje i dostać 3000 złRuda1 pisze: ↑02 wrz 2022, 8:36W niektórych deklaracjach nie ma zaznaczonych funkcji c.o c.w, ponieważ są to pustostany, w których nikt nie mieszka, ja mam nawet złożone wnioski, gdzie nie jest eksploatowane źródło ciepła. Ludzie po prostu fikcyjnie zamieszkali w tych domach tylko po to żeby dostać 3 tyś. bo się im wydaje, że wystarczy tylko złożona deklaracja i nic więcej.
czyli nie ma to znaczenia Twoim zdaniem czy jest zgłoszone c.o aby wypłacić im 3 tys.Ruda1 pisze: ↑02 wrz 2022, 8:36W niektórych deklaracjach nie ma zaznaczonych funkcji c.o c.w, ponieważ są to pustostany, w których nikt nie mieszka, ja mam nawet złożone wnioski, gdzie nie jest eksploatowane źródło ciepła. Ludzie po prostu fikcyjnie zamieszkali w tych domach tylko po to żeby dostać 3 tyś. bo się im wydaje, że wystarczy tylko złożona deklaracja i nic więcej.
Z ustawy o termomodernizacji wynika, że informacja o funkcji powinna być3. Deklaracja zawiera:
1)imię i nazwisko albo nazwę właściciela lub zarządcy budynku lub lokalu oraz adres miejsca zamieszkania lub siedziby;
2)adres nieruchomości, w obrębie której eksploatowane jest źródło ciepła lub źródło spalania paliw, o których mowa odpowiednio w art. 27a ust. 2 pkt 1 lit. a i c;
3)numer telefonu właściciela lub zarządcy budynku lub lokalu, o ile posiada;
4)adres poczty elektronicznej właściciela lub zarządcy budynku lub lokalu, o ile posiada;
5)informacje o liczbie i rodzaju eksploatowanych w obrębie nieruchomości źródeł ciepła lub źródeł spalania paliw, o których mowa odpowiednio w art. 27a ust. 2 pkt 1 lit. a i c, oraz o ich przeznaczeniu i wykorzystywanych w nich paliwach.