Dodatek węglowy dwa budynki na jednym adresie - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 29 lis 2022, 20:46

Są dwa budynki na działce jeden mieszkalny z nadanym numerem dodatek już wypłacony drugi gospodarczy przekształcony na mieszkalny w własnym zakresie nigdzie nie zgłoszony. Jedzie pracownik na wywiad sporządza notatkę pisze mi że ten budynek gospodarczy jest jako mieszkalny ale nie ma nadanego numeru. W grudniu wzywam wnioskodawcę z gospodarczego czy podjął dziłania w celu nadania numeru
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
cojote
Referent
Od: 19 sie 2015, 9:34
Zajmuję się:

Napisano: 29 lis 2022, 21:01

Pod jednym adresem, dwa budynki, dwa gospodarstwa, dwa wnioski, oddzielne piece, ale jedna deklaracja na śmieci. Złożyli oświadczenie, że nie składali o wyodrębnienie adresu. Przyznałam tej osobie, która złożyła pierwszy wniosek, na nią są wszystkie rachunki, a z drugim nie jestem pewna. Bez rozpoznania?
ankawh
Praktykant
Od: 13 lis 2018, 20:49
Zajmuję się: MOPR usamodzielnienia i placówki opiekuńczo-wychowawcze

Napisano: 30 lis 2022, 8:54

dlaczego? Przyznajesz decyzją
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 lis 2022, 9:13

ustawa i oświadczenie o braku możliwości nadania numeru dotyczy lokali w budynku a nie odrębnych domówe czy innych budynków
Dolorek
Stażysta
Od: 27 mar 2022, 7:30
Zajmuję się: Śr

Napisano: 30 lis 2022, 9:14

no i gdzie ś ma to sens , my każdy przypadek odsyłalismy do nadania adresu, w niektórych przypadkach zajęło to jeden dzień
Dolorek
Stażysta

Napisano: 30 lis 2022, 9:28

Dolorek pisze:
30 lis 2022, 9:13
ustawa i oświadczenie o braku możliwości nadania numeru dotyczy lokali w budynku a nie odrębnych domówe czy innych budynków
a gdzie ty to wyczytałaś bo ustawy o dodatkach nigdzie o tym tak nie mówią
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 30 lis 2022, 10:35

Tez mi się wydaje ze tam jest "lokali pod adresem czy jakos tak a nie w budynku... Naprawde uwazacie ze ustawodawca miał na mysli zeby w jednym budynku przyznawac po kilka dodatków jesli sa lokale natomiast dla oddzielnych budynków odmawiac? Jak moge odsyłac do nadania numerów ludzi którzy nie są właścicielami tych budynków, przeciez to jak nakłanianie do przestepstwa podrabiabia podpisów czy moze jeszcze czegos tam.... Serio tak robicie?
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 30 lis 2022, 12:04

jak odsyłać osoby , które nie sa właścicielami ??? wniosek o nadanie adrewsu składa właściciel.... u nas Pan miał trzy domki jeden jego a dwa wynajmował ....już każdy ma inny nymer nadany bo wczesniej miały ten sam.
Dolorek
Stażysta

Napisano: 30 lis 2022, 12:09

Przypadek domów pod jednym adresem omawiał też Mazurkiewicz, no powiedział że oświadczenie o niemożności nadania adresu dotyczy tylko lokali a nie domów, oddzielnych budynków) . no ja nie wiem u nas w większości nadali numery, teraz sami przyznają że porządek bedzie....
Dolorek
Stażysta

Napisano: 30 lis 2022, 12:54

Dolorek pisze:
30 lis 2022, 12:04
jak odsyłać osoby , które nie sa właścicielami ??? wniosek o nadanie adrewsu składa właściciel.... u nas Pan miał trzy domki jeden jego a dwa wynajmował ....już każdy ma inny nymer nadany bo wczesniej miały ten sam.
Był właścicielem to nadał. A co z tymi co właścicielami nie są? Właściciel numeru nadać nie chce, nie może, jest nie kumaty, jest za granicą, właścicieli jest 50ciu, właściciel nie żyje od 10 lat, właqsciel nie gada z wnioskodawcą i podkłada mu kłody pod nogi. Przede wszystkim właściciel nie jest w zadnym wypadku strona postepowania które prowadzisz. Milion przypadków. Tez tych ludzi odsyłasz zeby nadali, a jak ci zgodnie z prawda oswiadcza ze nie maja takiej mozliwosci to co zrobisz? odmówisz bo ich lokale stoja zbyt daleko siebie a jednoczesnie przyznasz u sąsiada obok w budynku jednym bo lokale dotykają sie ścianą? Mam watpliwości czy ustawodawca rzeczywiscie taki cyrk miał na mysli w tym przypadku. Wiem ze mazurkiewicz tak mówiła, ale nie do konca rozumiem czemu utozsamia ustalenie adresu z wyodrebnieniem lokalu. W ustawie jest mowa o adresie.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x