dodatek węglowy na holenderkę
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
dodatek węglowy na holenderkę
Ludzie pomóżcie! Mamy faceta, który zamieszkuje w przyczepie holenderskiej. Przyczepa na kółkach nie jest trwale związana z gruntem, piec z automatycznym podajnikiem w garażu obok holenderki, facet w CEEB ma zgłoszone jako budynek niemieszkalny - deklaracja formularz B. Odwołał się, wróciło do ponownego rozpatrzenia, tłumaczenie, że mamy czytać literalnie a w ustawie nie ma nic o zamieszkiwaniu w niemieszkalnych. Wg mnie nadal odmowa jednak szefostwo ma inne zdanie. Co robić jaka powinna być decyzja?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR,FA
- Kontakt:
Re: dodatek węglowy na holenderkę
notatka służbowa, że na polecenie szefostwa do akt i przyznaje
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
jakby SKO chciało dać odmowę to by ją dało, a skoro dają do ponownego rozpatrzenia to w kierunku zrobienia wywiadu i jeśli faktycznie mieszka to przyznać
-
- Stażysta
- Kontakt:
rainbow pisze: 14 mar 2023, 14:02 jakby SKO chciało dać odmowę to by ją dało, a skoro dają do ponownego rozpatrzenia to w kierunku zrobienia wywiadu i jeśli faktycznie mieszka to przyznać
U nas SKO wszystko zwraca do ponownego
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
u nas niestety też wraca do ponownego, nie wiem po co to SKO jest, skoro żadnej konkretnej decyzji nie potrafi podjąćsmerfetka84 pisze: 14 mar 2023, 15:05rainbow pisze: 14 mar 2023, 14:02 jakby SKO chciało dać odmowę to by ją dało, a skoro dają do ponownego rozpatrzenia to w kierunku zrobienia wywiadu i jeśli faktycznie mieszka to przyznać
U nas SKO wszystko zwraca do ponownego
-
- Praktykant
- Zajmuję się: praca socjalną
- Kontakt:
U nas SKO w przypadku budynków niemieszkalnych utrzymuje w mocy i całe szczęście. W wielkim skrócie piszą, że w budynku niemieszkalnym z definicji nie można prowadzić gosp. domowego
-
- Stażysta
- Kontakt:
Kingaes pisze: 14 mar 2023, 16:40 U nas SKO w przypadku budynków niemieszkalnych utrzymuje w mocy i całe szczęście. W wielkim skrócie piszą, że w budynku niemieszkalnym z definicji nie można prowadzić gosp. domowego
A czy mogłabym mieć OGROMNĄ prośbę o przesłanie skanu uzasadnienia tej decyzji przez SKO?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Jeśli dobrze zrozumiałem to on zdaje się wcale nie mieszka w tym garażu (to kotłownia), więc dlaczego podnoszony jest argument że nie można mieszkać w niemieszkalnym? To bardziej coś na kształt lokalnej sieci ciepłowniczej z jednym odbiorcą 

-
- Stażysta
- Kontakt:
mieszka w przyczepie, garaż kotłowią a co on jeszcze ma i w ogóle to już ja nie wiem.Poza tym że płącze jaki to biedny a działka położona w takim miejscu że dał za nią kuuuupe kasyroriyok pisze: 17 mar 2023, 10:27 Jeśli dobrze zrozumiałem to on zdaje się wcale nie mieszka w tym garażu (to kotłownia), więc dlaczego podnoszony jest argument że nie można mieszkać w niemieszkalnym? To bardziej coś na kształt lokalnej sieci ciepłowniczej z jednym odbiorcą![]()
Oprócz dodatek węglowy na holenderkę - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Trafił się i mnie fantastyczny wnioseczek o zwrot vat
dotyczy deklaracji źródeł ciepła
dodatek osłonowy - zamieszkiwanie w suterenie
dodatek drewniany pozostawiony bez rozpatrzenia
Dlaczego nie ma tej klauzuli w refundacji?
Zapotrzebowanie/dotacja na wypłaty dla innych źródeł ciepła
wzór pisma wezwanie
Dodatek Gazowy art 18a
Dodatek gazowy - jak liczymy skład rodziny oraz dochód przy wynajmie części domu?
Potwierdzenie zapłaty faktury
dod. elektryczy - adres na umowie - fakturze
Wywiad przy dodatku węglowym
Dodatek elektryczny
od kiedy wnioski na dodatek gazowy
dodatek elektryczny
kasa na węglowy