Witam,
mam duży problem, ponieważ klientka złożyła mi wniosek o zasiłek pielęgnacyjny w styczniu 2020 r. na syna dołączając orzeczeniem z dnia 23.01.2020 r. (wniosek o orzeczenie złożony 23.11.2019 r. ).
Dzisiaj zobaczyłam, że klientka pobiera zasiłek rodzinny od dnia 01.11.2019 roku, gdzie brak dodatku z tytułu kształcenia i rehabilitacji. Co mam zrobić w takiej sytuacji ?
Zmiana decyzji i przyznać dodatek od 01.11.2019 r. ???
Proszę o pomoc, i z góry dziękuję.
Dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczeniami rodzinnymi
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR/ŚW
- Kontakt:
Re: Dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji
Na jakiej podstawie chce Pani przyznać teraz od 01.11.2019 r? Trzy miesiące od dnia wydania orzeczenia minęły 3 miesiące.
-
- Referent
- Kontakt:
To moja pomyłka i nie wiem w jaki sposób to teraz zrobić
i od kiedy przyznać.

-
- Referent
- Kontakt:
I w takiej sytuacji od kiedy mam przyznać dodatek ?sasanka pisze: 05 maja 2020, 22:00 Na jakiej podstawie chce Pani przyznać teraz od 01.11.2019 r? Trzy miesiące od dnia wydania orzeczenia minęły 3 miesiące.
-
- Referent
- Zajmuję się: St. specj.
- Kontakt:
Rozumiem , że wniosek o dodatek nie był złożony w styczniu? Generalnie nie ma wniosku o przyznanie dodatku na dzień dzisiejszy? Ja bym zadzwoniła do Pani powiedziała, że jeszcze należy się dodatek od maja ale musi złożyć wniosek i przyznać:) Żaden błąd dodatek jest na wniosek , jeśli wniosku nie ma trzeba go złożyć.
-
- Referent
- Kontakt:
Wniosek nie był złożony i na dzień dzisiejszy też nie mam wniosku o przyznanie dodatku. Pani złożyła tylko w styczniu wniosek o zasiłek pielęgnacyjny, a ja jakoś nie pomyślałam wtedy o tym dodatku do zasiłku rodzinnegobones pisze: 06 maja 2020, 8:36 Rozumiem , że wniosek o dodatek nie był złożony w styczniu? Generalnie nie ma wniosku o przyznanie dodatku na dzień dzisiejszy? Ja bym zadzwoniła do Pani powiedziała, że jeszcze należy się dodatek od maja ale musi złożyć wniosek i przyznać:) Żaden błąd dodatek jest na wniosek , jeśli wniosku nie ma trzeba go złożyć.

Dziękuję za podpowiedź bones.
-
- Referent
- Kontakt:
I ten wniosek wprowadzić przez wniosek o zmianę świadczenia ze zmianą sytuacji życiowej ?bones pisze: 06 maja 2020, 8:36 Rozumiem , że wniosek o dodatek nie był złożony w styczniu? Generalnie nie ma wniosku o przyznanie dodatku na dzień dzisiejszy? Ja bym zadzwoniła do Pani powiedziała, że jeszcze należy się dodatek od maja ale musi złożyć wniosek i przyznać:) Żaden błąd dodatek jest na wniosek , jeśli wniosku nie ma trzeba go złożyć.
Oprócz Dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Co zrobić? Podpowiedzcie URLOP WYCHOWAWCZY
zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa?
dochód uzyskany "trampolina"
tak na szybko
do dnia wydania orzeczenia.........
uchylenie decyzji za zgodą strony
data powstania niepełnosprawności
SKO uchyliło decyzję
Orzeczenie z KRUS - czy należy się ŚP? Pomóżcie
oświadczenie o uzysku w marcu
wszczęcie ZP przedłużenie
mąż na żonę świadczenie Pielegnacyjne
zasiłek pielęgnacyjny Nie złoży wniosku
co mam zrobić ? przedłużyć czy nie !!!!!!!!!
okres przedłużenia dodatku z tyt. kształcenia - covid
szo wątpliwości