DODATEK ZA PRACĘ W TERENIE - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 sie 2015, 19:58

Jestem pracownikiem socjalnym pracującym w terenie . Obecnie jestem w ciąży, planuje pod koniec sierpnia 2015 iść na zwolnienie lekarskie. Czy będzie przysługiwał mi dodatek 250 zł.
AGA123

Napisano: 11 sie 2015, 20:37

nie ponieważ jest on za pracę w terenie, a którego nie będziesz oglądac przez najbliższe...
lulu-2

Napisano: 11 sie 2015, 22:05

lulu2- a na jakiej podstawie sądzisz, że nie będzie przysługiwał?
Dodatek na zwolnieniu lekarskim wchodzi w zasadnicze pobory i w/g mnie przysługuje.

https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna ... ia-250-zl/
zzzz

Napisano: 12 sie 2015, 8:23

Tez mnie to interesuje.
Przysługuje w jakiejś części? przez cały okres zwolnienia lekarskiego? aż do porodu? a potem an macierzynkim? przysługuje?
gol

Napisano: 12 sie 2015, 8:35

dodatek wchodzi w pobory, ale jak zacznie wypłacać zus to pensja będzie niższa i to właśnie o dodatek, gdyż ich nie interesuje dodatkowe świadczenie wypłacane przez pracodawcę. niedawno wróciłam po macierzyńskim i wiem o czym piszę...zzzz
lulu-2

Napisano: 12 sie 2015, 14:01

Przysługuje.
Równie dobrze można powiedzieć, jak kierownik pójdzie na macierzyński. To co dodatek funkcyjny mu też nie przysługuje.
ZeneK

Napisano: 13 sie 2015, 10:34

Z mojego doświadczenia: w 2012 byłam na zwolnieniu i miałam 100% wynagrodzenia wraz z dodatkiem oraz ZUS na macierzyńskim też wypłacał z dodatkiem.
...

Napisano: 14 sie 2015, 8:00

Do podstawy wynagrodzenia za czas choroby a potem zasiłku wlicza się przychód z 12 ostatnich miechów. Na "pasku" dodatek nie będzie wymieniony ale do podstawy wysokości świadczeń jest liczony.
Co zus ma do składników? Jeśli firma duża to zasiłek chorobowy itp wyplaca zakład pracy i potrąca sobie to ze składek bieżących. Zus widzi w plątniku tylko podstawę
kolo32

Napisano: 14 sie 2015, 12:09

Ja też potwierdza, że dodatek za pracę w terenie wliczany jest do podstawy zasiłku macierzyńskiego. 2-krotnie się już o tym przekonałam. Teraz też jestem w ciąży i księgowa informowała mnie już , że do podstawy zarówno chorobowego jak i macierzyńskiego będę miała ten dodatek wliczony, jak również 13-pensje. z poprzednich lat wiem, że zasiłek macierzyński wychodzi w takiej samej, a czasem nawet większej kwocie niż zarobki, bo wliczane są soboty i niedziele.
Prac.socj.

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x