Dodatki od A do Z - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 lip 2016, 20:07

Witam jestem nowy na dodatkach, czy ktoś życzliwy mógł mnie oświecić o co chodzi z dodatkami, na co zwrócić uwagę po prostu opisać na czym to polega?
KAL

Napisano: 09 lip 2016, 21:30

Uuu, mamy przeszkolić na forum? Trudna sprawa, a dokładniej to zbyt szeroka i zawiła. Lepiej umówić się z jakimś fachowcem na instruktaż na żywo (zajmie zapewne parę godzin) lub wziąć udział w profesjonalnym szkoleniu.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 12:11

No to ładnie. Ktoś powierzył Ci realizację dodatków mieszkaniowych i nie zadbał o Twoje przeszkolenie? Niesamowite.

Jak dla mnie, skarbnicą wiedzy są stare wnioski (przyjmując, że poprzednicy dobrze prowadzili dział). Trzeba się zapoznać z wszelkimi teczkami i dokumentami, jakie są z poprzednich miesięcy. Przeglądając np. stare wnioski i decyzje, można sobie porównywać to z ustawą, by jakoś budować wiedzę... powodzenia.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2016, 9:33

Podstawowa sprawa: wysokość dodatku nie może przekroczyć ani połowy wydatków na pow. normatywną ani różnicy między wydatkami a procentem dochodu rodziny ( np: 10 % dochodu rodziny w rodzinie 5-osobowej). Oblicz te dwie kwoty i tę niższą możesz przyznać jako dodatek.
Socjal 2

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x