Dodatki wstecz czy możemy już teraz przyjmować wnioski!? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 lis 2020, 11:20

Witam, co sądzicie o komentarzach w LEX Pana Michała Bochenka i Pani Barbary Matysik którzy jednoznacznie w swoich opiniach prawnych wskazują, iż możliwość przyznania dodatku mieszkaniowego z mocą wsteczną obejmuje t y l k o wnioski złożone w terminie 30dni od dnia zakończenia obowiązywania stanu epidemii(M.Bochenek)toż same twierdzenie B.Matysik ograniczenie czasowe tylko wnioski złożone w terminie 30 dni od dnia zakończenia obowiązywania epidemii co wynika z faktu że osoby z powodu ograniczeń w przemieszczaniu się nie mogły złożyć wniosku w czasie obowiązywania pandemii!!!
Wydaje mi się że umknęło im bardzo istotne w tej kwestii dookreślenie terminu NIE PÓŹNIEJ NIŻ CZYLI WG MNIE WCZEŚNIEJ MOGĄ !!! A co Wy o tym sądzicie???
ULAK
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 8:00
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 04 lis 2020, 14:21

Nikt nie wypowie się w tej kwestii??!!Jak Wy robicie?Nikt nie miał wniosku wstecz? ;) ;)
ULAK
Stażysta

Napisano: 04 lis 2020, 17:11

Poczytaj tutaj.
ile-razy-mozna-przyznac-wstecz-207287447
dodatek-wstecz-207287990

Myślę, że to będzie wystarczające a jak coś to zadawaj pytania dalej.
Co do opinii nie zgadzam się z nią, że wnioski można składać tylko w terminie 30dni od dnia zakończenia obowiązywaniu stanu epidemii.
GOPS_1234
Referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Napisano: 06 lis 2020, 8:39

ULAK pisze:
03 lis 2020, 11:20
Witam, co sądzicie o komentarzach w LEX Pana Michała Bochenka i Pani Barbary Matysik którzy jednoznacznie w swoich opiniach prawnych wskazują, iż możliwość przyznania dodatku mieszkaniowego z mocą wsteczną obejmuje t y l k o wnioski złożone w terminie 30dni od dnia zakończenia obowiązywania stanu epidemii(M.Bochenek)toż same twierdzenie B.Matysik ograniczenie czasowe tylko wnioski złożone w terminie 30 dni od dnia zakończenia obowiązywania epidemii co wynika z faktu że osoby z powodu ograniczeń w przemieszczaniu się nie mogły złożyć wniosku w czasie obowiązywania pandemii!!!
Wydaje mi się że umknęło im bardzo istotne w tej kwestii dookreślenie terminu NIE PÓŹNIEJ NIŻ CZYLI WG MNIE WCZEŚNIEJ MOGĄ !!! A co Wy o tym sądzicie???
2.Dodatek mieszkaniowy może zostać przyznany z mocą wsteczną wyłącznie w przypadku wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego złożonego nie później niż po upływie 30dni od dnia zakończenia obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego albo stanu epidemii, ogłoszonych z powodu COVID-19....czyli gdy zakonczy sie epidemia od dnia zakonczenia liczymy 30 dni...pozniej juz nie mozna z data wsteczna...ja tak rozumiem
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 06 lis 2020, 13:57

Ja sądzę że mogą się już ubiegać bo myślę że umknęło Ci bardzo istotne w tej kwestii dookreślenie terminu NIE PÓŹNIEJ NIŻ!!!! CZYLI WG MNIE WCZEŚNIEJ MOGĄ !!! Bo w tym art. określona jest tylko data końcowa kiedy to uprawnienie nie może już być realizowane.
A prawda gdzie? ;) ;)
ULAK
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x