Dofinansowania z PFRON - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 22 lut 2011, 13:09

Mam pytanie, czy przyznając dofinansowanie z PFRON osobie, która składała wniosek w poprzednim roku i z braku środków nie uzyskała dofinansowania, mówicie aby doniosła nowe zaświadczenie lekarskie lub złożyła ponownie oświadczenie o dochodach?.
~asia mopr

Napisano: 22 lut 2011, 13:36

oczywiście że tak, zaświadczenia są ważne 30 dni, składa NOWY KOMPLET DOKUMENTÓW!
~Konrad pcpr

Napisano: 22 lut 2011, 15:18

my również wymagamy nowego wniosku z nowym kompletem załączników
~pcpr

Napisano: 22 lut 2011, 16:20

Mam pytanie. Czy ktoś z was dofinansował osprzęt do pompy insulinowej?
~pcpr

Napisano: 22 lut 2011, 17:04

nie, my raczej unikamy dofinansowania do tego sprzętu :)
~pcpr

Napisano: 22 lut 2011, 20:28

jesli chodzi o wnioski z roku 2010 nie zrealizowane z powodu braku srodków prosilam o złożenie oświadczenia czy sytuacja majątkowa sie zmieniła lub nie nie żądam zaświdczeń o zarobkach.
~kasia

Napisano: 23 lut 2011, 11:48

Według opinii Ministerstwa pompy insulinowe, glukometry i ciśnieniomierze są urządzeniami typowo medycznymi i w związku z tym nie ma możliwości przeznaczania środków PFRON na zakup tych urządzeń.
~kaśka

Napisano: 23 lut 2011, 13:39

Gorąco proszę o przesłanie mi takiej interpretacji na adres e-mail [email protected], bo mam taką osobę której trzeba wyłożyc karty na stół, samo tłumaczenie nie wystarczy. Dziękuję
~Gośka

Napisano: 23 lut 2011, 15:06

no jeśli jest taka interpretacja to ja również poproszę :) [email protected]
~pcpr

Napisano: 23 lut 2011, 15:27

To nie jest tak. Minister zdrowia ma na dniach zmienić rozporządzenie i NFZ będzie dofinansować wkłucia (osprzęt) do pomp insulinowych dla osób do 26 roku życia (tak jak pampersy, cewniki itp) i wtedy niepełnosprawny może przyjść do pcpr-u o dofinansowanie w ramach przedmiotów ortopedycznych i sprzętu pomocniczego. Pompy insulinowe nie są dofinansowywane z PFRON bo, jak wcześniej ktoś napisał to wg PFRON nie jest sprzęt rehabilitacyjny.
Pozdro.
~witek

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x