DOFINANSOWANIE DO PIELUCHOMAJTEK

Gość

Re: DOFINANSOWANIE DO PIELUCHOMAJTEK

Post autor: Gość »

rita5 pisze:Dokładnie tak. Świadczenie jest na osobę. Jęzeli ta nie żyje nie można wypłacić dofinansowania.mieliśmy taki przypadek akże przy likwidacji barier architektonicznych. Wnioskodawca zmarł i umowa przestała obowiązywać
A na jakim etapie wnioskodawca zmarł? my też mieliśmy podobną sytuację, wnioskodawca zmarł po wykonaniu prac a przed odbiorem prac przez pcpr, mieliśmy duże wątpliwości ale w ostateczności zapłaciliśmy firmie bo prace wykonała. No i nikt nie był w stanie nam jednoznacznie odpowiedzieć co należy zrobić w tej sytuacji.[/quote]

A umowę zawarliście z firmą czy wnioskodawcą? nie rozumiem na jakiej podstawie wypłaciliście te pieniądze....Jestem pełna podziwu. Już dawno przekonałam się w tej pracy, że nic poza przepisami nie ma znaczenia. Kupione, wykonane... cokolwiek. Jeżeli wnioskodawca nie żyje nie ma możliwości wypłacenia przyznanych środków.
Melba

Post autor: Melba »

My byśmy też nie zapłacili a firma może dochodzić swoich praw u rodziny. Dla własnego bezpieczeństwa trzeba się trzymać przepisów. Praca i tak nie jest lekka, a spokojny sen bezcenny. Przy kontroli logika i człowiek mają drugorzędne znacznie.
MILKA*

Post autor: MILKA* »

DZIEKUJĘ MIMI O TO MI CHODZIŁO !!
ODPOWIEDZ