Z całym szacunkiem, ale litościpat87 pisze: ↑28 wrz 2023, 10:34Na wtorkowym szkoleniu p. Wardach poruszał ten temat. Jest zdania, że dodatek na dojazdy przysługuje, jeżeli osoba jest uczniem "szkoły w chmurze". Uzasadnił to tak: "najważniejsze, że siedziba szkoły znajduje się poza miejscem zamieszkania ucznia, nie ma zapisów w ustawie żądających dostarczania kserokopii biletów potwierdzających fakt dojeżdżania do szkoły".
Ja doskonale zdaje sobie z tego sprawę, przytoczyłam tylko słowa szkolącego. Mam taki przypadek jeszcze nierozpatrzony, ale chyba dam odmowę i poproszę Panią, żeby napisała odwołanie. Ciekawi mnie jak zinterpretuje to SKONowa34 pisze:Z całym szacunkiem, ale litościpat87 pisze: ↑28 wrz 2023, 10:34Na wtorkowym szkoleniu p. Wardach poruszał ten temat. Jest zdania, że dodatek na dojazdy przysługuje, jeżeli osoba jest uczniem "szkoły w chmurze". Uzasadnił to tak: "najważniejsze, że siedziba szkoły znajduje się poza miejscem zamieszkania ucznia, nie ma zapisów w ustawie żądających dostarczania kserokopii biletów potwierdzających fakt dojeżdżania do szkoły".Też mam taki przypadek i mam decyzję załączoną do wniosku dyrektora tej szkoły i tam jest jak byk napisane, że dziecko spełnia obowiązek szkolny w domu, gdzie rodzic zobowiązuje się do zapewnienia odpowiednich warunków itd itp. To jakie dojazdy ja się pytam??? Dałam odmowę.