dokumenty do DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 sie 2011, 16:27

otrzymałam komplet dokumentów z ops-u celem umieszczenia klientki! Pytanie czy w pcprze zostają oryginalny komplet a dps dostaje kserokopię czy odwrotnie? na jakiej podstawie
~Iza

Napisano: 21 sie 2011, 14:56

Ja otrzymuje potwierdzone przez pcpr kopie oryginały zostają u nich bo oni wydaja decyzje o umieszczeniu ja nie wydaje żadnej decyzji , nie wiem dlaczego ale tak praktykujemy
~mikka

Napisano: 21 sie 2011, 23:23

A nasz DPS dostaje z PCPR oryginał dokumentów.
Przecież MOPS który kompletuje dokumentację również przesyła oryginały do dalszego postępowania admin.
Przepisy myślę że KPA
~iwona

Napisano: 22 sie 2011, 11:31

Ja sobie zostawiam kopie decyzji kierującej, kopie postanowienia sądu (jeżeli jest bez zgody ) czy od widzimi się jakis inny dokument ale również w kopii. Oryginały idą do DPS ...na co mi to wszystko ?
~Maciek

Napisano: 22 sie 2011, 11:48

oryginły do DPS, przecież tam przebywać będzie klient i jego dokumenty tam będą kontrolować np Urzęd Wojewódzki
~wera

Napisano: 25 sie 2011, 15:44

dobrze tylko na jakiej podstawie, bo tak ma być? co to za wytłumaczenie???
~Iza

Napisano: 29 sie 2011, 23:25

oryginały dokumentów szły do dps praktycznie od zawsze i z każdego regionu Polski. To ostatnio jakoś się porobiło, że często trafiają kopie a opsy nie rozumieją dlaczego upieramy sę przy oryginałach. Tak może to szło zwyczajowo, bo pracuję w dpsie wiele lat i przepisu na to nie znam.Wydawalo się to zawsze oczywiste.
~ona

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x