dokumnety pomóżcie... - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 lut 2015, 14:50

Czy wy przyjmujecie dokumenty z art. 10 ust. 4 pkt. 1) że rodzic nie jest pozbawiony władzy rodzicielskiej :?: :?: Bo reszta dokumentów trzeba okazać bo tam pisze skąłdając oświadczenia o których mowa w ust. 4 pkt 1,4 i 7 czyli dowód osobisty rodziców obojga? :?: oświadczenie o nauce ale jak mam zaświadczenie w zasiłkach rodzinnych to mogę ksero? :?:
JAK WY ROBICIE JAKIE DOKUMENTY BIERZECIE A JAKIE WAM OKAZUJĄ I CZY RODZICE OBOJE PISZĄ ŻĘ NIE SĄ POZBAWIENI :?: :?:
Nowa 25

Napisano: 10 lut 2015, 15:12

Jeżeli masz możliwość zweryfikowania danych niezbędnych do ustalenia prawa do KDR / np. dane w bazie PS, SR, FA to nie wymagasz od wnioskodawcy dokumentów, w pozostałych przypadkach orginały lub kserokopie dokumentów.
ira

Napisano: 10 lut 2015, 15:29

Czyli jak np. mam zaświadczenia dzieci że kończą wtedy i wtedy to ni potrzebuję oświadczenia a od rodziców muszębrać oświadczenie że nie są pozbawieni władzy tak?? :?: ksero dowodu też :?: :?: a co z tą 4 stroną :?:
Nowa 25

Napisano: 10 lut 2015, 16:17

Oświadczenie, że rodzic nie jest pozbawiony praw rodzicielskich od obojga rodziców, jeśli oboje ubiegają się o Kartę. Dowody osobiste obojga. Ja standardowo proszę o przygotowanie wszystkich dokumentów (dokumenty tożsamości rodziców i dzieci oraz wszelkie oświadczenia i wniosek prawidłowo wypełniony). Jeśli ktoś mi mówi, że "tu w ewidencji" albo "w rodzinnym" zostawiał ksero aktów urodzenia (czy cokolwiek innego), to nie żądam od Klienta raz jeszcze.
Ja sobie założyłam, że najlepiej jednak, jak Klient przyjdzie z wszystkimi dokumentami i tak wszystkich informuję.
Kinya

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x