Dopisanie członka rodziny - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 10 paź 2014, 8:54

Witam! mam taką sytuacje Pani złożyła wniosek o KDR na trójkę niepełnoletnich dzieci , jest jeszcze jedno pełnoletnie dziecko i dopiero w listopadzie będzie wiedziała na 100 % czy będzie nadal kontynuować naukę . Matka chce wtedy na nią złożyć wniosek i moje pytanie : Czy wypełnia ta osobę na NOWYM WNIOSKU???? jak mam to fizycznie przyjąć???
Bardzo proszę o podpowiedź....
opsss

Napisano: 10 paź 2014, 10:33

ja mam jako nowy wniosek a w programie jako uzupełnienie rodziny- i tak cały wniosek jest traktowany, powiedzieli mi że dodanie tylko jak się "nowe" dziecko urodzi :D
mn28

Napisano: 14 paź 2014, 14:05

Dziękuje:)
opsss

Napisano: 14 paź 2014, 14:12

mn28 pisze:ja mam jako nowy wniosek a w programie jako uzupełnienie rodziny- i tak cały wniosek jest traktowany, powiedzieli mi że dodanie tylko jak się "nowe" dziecko urodzi :D
Instrukcja systemu wszystko ładnie opisuje- wystarczy się zapoznać
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2014, 14:15

opsss pisze:Witam! mam taką sytuacje Pani złożyła wniosek o KDR na trójkę niepełnoletnich dzieci , jest jeszcze jedno pełnoletnie dziecko i dopiero w listopadzie będzie wiedziała na 100 % czy będzie nadal kontynuować naukę . Matka chce wtedy na nią złożyć wniosek i moje pytanie : Czy wypełnia ta osobę na NOWYM WNIOSKU???? jak mam to fizycznie przyjąć???
Bardzo proszę o podpowiedź....

Teraz Pani wpisuje 3 dzicie na wniosku, nastepnie wypełnia wniosek na jedoa dziecko jezeli bedzie spełniać warunki
Uzupełnie
nie rodziny
Wnioski
>
Uzupełnienie rodziny
>
Wniosek rejestracyjny o uzupełnienie członka rodziny
Funkcję „Uzupełnianie rodziny”
stosuje się w odniesieniu do niezgłoszonych wcześniej we „Wniosku
rejestracyjnym rodziny” członków rodziny,
np.:

drugi rodzic bądź opiekun;

dziecko objęte tzw. pieczą zastępczą;

dziecko, któremu wcześniej nie przysługiwała KDR, ale podjęło dalszą naukę
i spełnia jeszcze
kryterium wieku;

itp.
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2014, 9:03

Bardzo dziękuje ! :)
opsss

Napisano: 03 mar 2016, 11:03

czy ktoś może mnie pokierować w programie jak dodać nowego członka rodziny? próbuję w starym wniosku ale nie mogę...
Kulcia

Napisano: 03 mar 2016, 12:43

o osoba, która wnosi o przyznanie karty dla dziecka, które jej wcześniej nie miało, ponieważ się nie uczyło zaznacza na wniosku WNOSZĘ O PRZYZNANIE KARTY DUŻEJ RODZINY DLA NOWEGO CZŁONKA CZY PRZYZNANIE KARTY DUŻEJ RODZINY?
gaga;

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x