wynagrodzenie za wydanie karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 06 paź 2014, 19:21

Witam ta kwota 8,93 to jest za wydanie każdej karty czy za każda rodzinę która, przystąpi do programu. pozdrawiam
nana

Napisano: 07 paź 2014, 7:05

Od rodziny.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2014, 15:09

Kwota jest liczona od rodziny, tylko tej, która kartę odebrała i zostało to zaznaczone w systemie. Za żadną inną kosztów nie zwrócą.
Basza

Napisano: 08 paź 2014, 7:36

Basza, a powiedz mi teraz, bo u mnie się spierają, że te 8,93 zł to będzie szło na materiałówkę a nie na wynagrodzenia. Poza tym w ops sądzą, że ta kwota to właśnie te potrzeby, i teraz trzeba będzie płacić to co miesiąc.... w każdym bądź razie dostałam zjebkę, że wydaję ludziom i przyjmuję od nich wnioski, a przecież z czego oni [ops] będą płacić.... więc najlepiej było by gdyby nikt nic nie mówił o kdr i nie wydawać żadnych... więc proszę wytłumaczcie mi jak to będzie z tym finansowaniem tych kart i za co płaci ops/gmina, od karty, rodziny, za każdą wykorzystaną z pakietu zniżek usługę? jak to wygląda
qqqq

Napisano: 08 paź 2014, 9:00

U nas to samo, twierdzą że to 8,93 zł idzie na potrzeby (papier, wnioski itp).... Co robić??
Gopsik01

Napisano: 08 paź 2014, 17:13

qqqq pisze:u mnie się spierają, że te 8,93 zł to będzie szło na materiałówkę a nie na wynagrodzenia.
Co to jest materiałówka? Produkcja karty to jest koszt po stronie Państwa, gmina za to nie płaci, system elektroniczny zapewnili, za wysyłkę kart płacą. Jaka dodatkowa materiałówka?? 8,93 - co jasno wynika z rozporządzenia, to jest koszt obsługi jednego złożonego wniosku. Jeśli stwierdzą, że to pójdzie na druki to powiedz, że sam w domu podrukujesz - będzie taniej. U nas koszt jednego druku wyniósł raptem kilka groszy (zamawialiśmy łącznie z drukami na rodzinne), reszta na obsługę, czyli dla realizujących. Druga sprawa, że my dostaliśmy w czerwcu dotację oszacowaną na podstawie ilości rodzin wielodzietnych w gminie - na cały rok. Zwrot niewykorzystanej na koniec roku - z tego jasno wynika, że kasa jest dla organu realizującego.
qqqq pisze:w każdym bądź razie dostałam zjebkę, że wydaję ludziom i przyjmuję od nich wnioski, a przecież z czego oni [ops] będą płacić
Nie będą. Ewentualnie za wydruk pustych wniosków (z otrzymanej dotacji). Resztę płaci Państwo (Polskie). Zapotrzebowanie było do zrobienia w CAS, podobnie jak kilka sprawozdań, trzeba było wpisać, kto realizuje, jaka jednostka, wpisać nazwiska osób obsługujących, dostawało się imienne loginy do systemu itd. Jeśli masz login, a przełożeni twierdzą, że nie dostaniesz kasy to po prostu podzielą ją między siebie.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 paź 2014, 17:16

qqqq pisze:za co płaci ops/gmina, od karty, rodziny, za każdą wykorzystaną z pakietu zniżek usługę? jak to wygląda
OPS/Gmina nie płaci za nic. Od rodziny/wniosku masz 8,93 z dotacji z budżetu. Zniżkami się w ogóle nie przejmujecie - za to również płaci Państwo (Polskie).
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 paź 2014, 17:18

Gopsik01 pisze:twierdzą że to 8,93 zł idzie na potrzeby (papier, wnioski itp)
To idź do punktu ksero i poproś dwustronnie A3 czarno-białe. Ile zapłacisz? 60? 70 groszy? Twierdzić, że zamówienie takiego druku w drukarni to prawie 9 zyla/sztuka to jest baardzo kreatywna księgowość.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2014, 8:53

U nas to "walka z wiatrakami"... :(
Gopsik01

Napisano: 09 paź 2014, 8:59

czyli tak naprawdę MY czyli gmina/gops nie ponosimy ŻADNYCH kosztów z tytułu KDR. a te prawie 9 zeta to to powinno być dla obsługujących... których i tak nie otrzymamy, bo i tak pójdzie to na materiałówkę, i nie mamy tu nic do gadania. i nie ma co się odzywać.
a pisząc potrzeby na każdy miesiąc powinno się uwzględnić ilość przyjętych wniosków, czy ilość z tego tytułu wydanych kart? i na to napisać zapotrzebowanie... bo dotacji rocznej nie dostaliśmy... przynajmniej ja o niczym nie wiem. ja tu jestem tylko od wniosków, nie wiem co z kosztami, i sądzę, że o te rzeczy powinna dowiadywać się księgowość co i jak... a i tak zrzucają to na mnie, więc się Was pytam.
więc teraz kolejne pytanie, w październiku wysłałam do realizacji 22 karty, więc osoba zajmująca się potrzebami pisze zapotrzebowanie na 22 karty? czy więcej, bo mam do realizacji jeszcze 10 kart... i teraz pytanie, w listopadzie (przypuśćmy że nie będzie nikt składał wniosku), więc jak będą pisać na potrzeby, to mają wziąć pod uwagę te 22+10 kart i powielić tą kwotę z października, czy napisać zero zł bo nie będzie nic. kurde, nie wiem jak to zrobić... a wymagają bym to ja wszystko wiedziała... :/
no i twierdzą, że np jest Rodzina NN, mają karty, córka tej rodziny studiuje i korzysta regularnie z KDR, i moi twierdzą, że za to korzystanie, za każdą ulgę wykorzystaną, to my będziemy płacić z własnych środków... więc mówię, że nie, bo przecież za to odpowiada ministerstwo... ono to wymyśliło, finansuje, i ono podpisuje współpracę z tymi firmami a nie my, więc oni będą płacić... ale oni twierdzą uparcie, że to my. i że to nie bezpieczne, bo w takim przypadku, jak my będziemy monitorować ilość wykorzystanych razy, i to my będziemy płacić, no i z czego... i że te 8 z groszami będzie szło na to, albo na koszty utrzymania stanowiska, czyli na materiałówkę....
no i najlepiej było by gdyby ludziom mówić, że to jeszcze nie weszło w życie, i że cichosza.... a tu ja wychodzę, że jak się należy to czemu mają ci ludzie nie skorzystać z tego? przecież to dla nich ułatwienie, zwłaszcza w większych miastach. a jakby jeszcze weszły jakieś siecówki w te układy to i ci ludzie z gmin by skorzystali, bo sklepy takie jak lidl, lewiatan, żabka, dino, itp. są porozrzucane i po takich mniejszych miejscowościach.... więc oby i tacy doszli do porozumienia i weszli, to wówczas np w mojej gminie ruszy kdr na całego.
qqqq

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x