DOPŁATA DO CZYNSZU (HELP!!!)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/DE
- Kontakt:
DOPŁATA DO CZYNSZU (HELP!!!)
Cześć, czy znajdzie się tutaj dobra duszyczka, która wyjaśni mi jak dziad krowie na rowie jak mam zawnioskować o środki na dopłaty do czynszu?
Nie wiem jak obliczyć liczbę mieszkań, przeciętną powierzchnię, no kurka wodna nie wiem nic, a im więcej czytam i staram się rozwikłać tę tabelkę z dokumentów, które dostałam z UW tym mniej wiem a głowa boli coraz bardziej od natłoku wiedzy i myśli.
Proszę o naprowadzenie na dobrą drogę.
Nie wiem jak obliczyć liczbę mieszkań, przeciętną powierzchnię, no kurka wodna nie wiem nic, a im więcej czytam i staram się rozwikłać tę tabelkę z dokumentów, które dostałam z UW tym mniej wiem a głowa boli coraz bardziej od natłoku wiedzy i myśli.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: DOPŁATA DO CZYNSZU (HELP!!!)
WITAJ W KLUBIEheroska pisze: 19 sty 2021, 13:19 Cześć, czy znajdzie się tutaj dobra duszyczka, która wyjaśni mi jak dziad krowie na rowie jak mam zawnioskować o środki na dopłaty do czynszu?

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Witam. Też się właśnie zastanawiam jaką kwotę zapotrzebować. Realnie widzę maks 4 osoby. Mam dwie, które pobierają mi właśnie dodatki i wynajmują mieszkanie i pewnie im by się należało.
Czy dobrze liczę, że pierwsze zapotrzebowanie do 8 lutego?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Próbowałam coś wyliczyć z informatykiem i wyszła nam jakaś tam kwota i chyba to wpiszę po prostu. Metodą prób i błędów jakoś to ogarniemy 

-
- VIP
- Kontakt:
W jaki sposób gminy pozyskują środki z Funduszu Przeciwdziałania COVID-19 na wypłaty dodatków mieszkaniowych powiększonych o dopłatę do czynszu?W celu otrzymania środków na dopłaty do czynszu gmina nie później niż na 30 dni przed pierwszym dniem półrocza, w którym dokonywane mają być wypłaty, składa do wojewody wniosek o przekazanie środków na dopłaty do czynszu dla najemców, którzy utracili dochody w wyniku epidemii COVID-192, określając wysokość szacunkowego zapotrzebowania z rozbiciem na poszczególne miesiące półrocza oraz określając szacunkową liczbę osób, którym zostanie wypłacony dodatek mieszkaniowy powiększony o dopłatę do czynszu. Wniosek o przekazanie środków na dopłaty do czynszu na pierwsze półrocze 2021 r. gmina składa w terminie 21dni od dnia wejścia w życie art. 49ustawy z dnia 10 grudnia 2020 r.o zmianie niektórych ustaw wspierających rozwój mieszkalnictwa.MilenaMilena pisze: 19 sty 2021, 14:47 Witam. Też się właśnie zastanawiam jaką kwotę zapotrzebować. Realnie widzę maks 4 osoby. Mam dwie, które pobierają mi właśnie dodatki i wynajmują mieszkanie i pewnie im by się należało.
art wszedł w zycie 5 stycznia dodajemy 21 dni i wychodzi 26 stycznia

-
- VIP
- Kontakt:
duzo Ci miesiecznie wyszlo? tak z ciekawosciheroska pisze: 19 sty 2021, 15:14 Próbowałam coś wyliczyć z informatykiem i wyszła nam jakaś tam kwota i chyba to wpiszę po prostu. Metodą prób i błędów jakoś to ogarniemy![]()

-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
Mnie już głowa boli od tych dodatków
Ja mam w sumie 19 osób z najmu i podnajmu, z czego po moich obliczeniach ewentualnie 4 by się należało (o ile w ogóle złożą wniosek). Po konsultacji z księgową zrobię zapotrzebowanie na 10 osób, średni czynsz 600 zł. Najwyżej zrobię korektę. Innego pomysłu nie mam 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Podobny tok myślenia jak u mnie. Robię identycznie...FA2016 pisze:Mnie już głowa boli od tych dodatkówJa mam w sumie 19 osób z najmu i podnajmu, z czego po moich obliczeniach ewentualnie 4 by się należało (o ile w ogóle złożą wniosek). Po konsultacji z księgową zrobię zapotrzebowanie na 10 osób, średni czynsz 600 zł. Najwyżej zrobię korektę. Innego pomysłu nie mam
-
- Stażysta
- Kontakt:
pi razy oko (potocznie mówiąc) wyszło mi 9 tysięcy miesięcznie, więc 27 tys kwartalnie. Nie wiem czy dużo czy mało, okaże się

-
- Referent
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Nie jesteście same. Tabelki i wyliczenia z UW sa dla mnie tak nie zrozumiale że zaczynam powątpiewać w swoje logiczne myślenie.Niezabardzo rozumiem ten podzial na miesiące. Jeśli założyłam,że np u mnie przyjdzie 17 osob w całym polroczy,to kwotę która mi wyszła, dziele na 6 miesięcy. Co mam wpisać w poszczególne miesiące wszedzie ta sama.kwota? A bylo tak pięknie
Oprócz DOPŁATA DO CZYNSZU (HELP!!!) - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Wojewoda Dolnośląski
Dwa wnioski o dopłate do czynszu, KTÓRY UZUPEŁNIĆ ?
Kto podpisał wniosek o zapotrzebowanie U Was??
DO KIEDY DOPŁATE
Dopłata do czynszu - zapotrzebowanie wniosek
zapotrzebowanie dopłata do czynszu czy w CAS
Zaświadczenie
dopłata do dodatku mieszkaniowego
Proszę o przeliczenie dopłaty
Zapotrzebowanie
WNIOSEK O UDOST. DANYCH
Dopłata do dodatku mieszkaniowego
Dopłaty do czynszu
Dochód brutto - koszty uzyskania przychodu i składki.
Nowe mieszkanie z gminy.
program radix ndm+