mój program jest daleko w polu
mój program jest daleko w polu
Art. 15zzzie. 1. Dodatek mieszkaniowy powiększony o dopłatę do czynszu przyznaje się w przypadku umieszczenia przez ubiegającego się o dodatek mieszkaniowy na wniosku o dodatek adnotacji „wniosek o dodatek mieszkaniowy powiększony o dopłatę do czynszu”, zwanej dalej „adnotacją”. Dodatek mieszkaniowy powiększony o dopłatę
To właśnie wynika z tego zapisu. Mogą teraz ludzie przychodzić i składać nowe wnioski o dodatki z powiększeniem mimo że aktualnie są w trakcie otrzymywania dodatku przyznanego wcześniejszą decyzją. "Skraca się" stary dodatek. Nie jest wyjaśnione w jakiej formie to skracanie ma nastąpić ale raczej w nowej decyzji z dodatkiem z dopłatą trzeba zawrzeć dopisek że jednocześnie wygasza/skraca się poprzednią decyzję.Montana1 pisze:"4.Wprzypadku przyznania dodatku mieszkaniowego powiększonego odopłatę do czynszu ubiegającemu się otaki dodatek iposiadającemu prawo do dodatku mieszkaniowego napodstawie decyzji wcześniejszej, wynikający ztej decyzji wcześniejszej okres, októrym mowa wart.7ust.5 ustawy zdnia 21czerwca 2001r. ododatkach mieszkaniowych, skraca się do miesiąca poprzedzającego miesiąc pierwszej wypłaty dodatku powiększonego odopłatę do czynszu." - jak rozumiecie ten art? Bo ja rozumiem w ten sposób, ze ktoś kto ma przyznany teraz DM moze przyjsc złożyc wniosek na DM z dopłatą i wtedy wypłate "starego DM" skraca się na rzecz nowego DM z dopłatą. Ale z racji art że aby sie ubiegac o wypłate wstecz nie mozna miec DM przyznanego, moze sie starac tylko o wypłate DM z dopłatą,ale bez wstecz(w sensie nie dostanie spłaty, którą napewno by chcieli)
.
Art.11 pkt 1-3 wchodzi w życie z dniem 1 lipca 2021 (art 51 pkt 4 ustawy o zmianie....)Montana1 pisze: ↑05 sty 2021, 13:36Odnośnie art 11 ustawy z 10 grudnia, konkretnie chodzi mi o dochody. Wnioski które są złożone od dziś dochody liczymy jak w świadczeniach rodzinnych, z tym, że za ostatnie 3 miesiące bieżemy. A co z dochodem niepodlegającym opodatkowaniu? Tez za ostatnie 3 miesiące? Na jakim druku to brac?
Albo ten z zasobu gminy? O.oKlara27 pisze:Mam do Was pytanko. Otrzymaliście z UW wytyczne na piśmie jak składać zapotrzebowanie, korekty, sprawozdania itp? W tej przykładowej tabelce jest taki zwrot jak "przeciętny czynsz (zł/m2)" i zastanawiam się, czy tu chodzi w mieszkaniach prywatnych o wyliczenie stawki - czynsz plus odstępne czy sam czynsz bez odstępnego?