Dopłaty unijne dla rolników

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Elia
Praktykant
Zajmuję się: pomoc społeczna
Kontakt:

Dopłaty unijne dla rolników

Post autor: Elia »

Witam, czy do dochodu rolników zbieracie dopłaty z ARiMR uzyskane w 2020 r.
a.nowa
Praktykant
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Re: Dopłaty unijne dla rolników

Post autor: a.nowa »

Po konsultacjach, które odbyłam z p. Mazurkiewiczem, bo też mnie nurtowało to pytanie Pan odpowiedział mi, że jak chcą mogą wpisać, a jak nie chcą to nie wpisują. Ale wiadomo,że wszystkich trzeba równo traktować i jak wszyscy to wszyscy. Ja osobiście przyjęłam zasadę, że nie biorę dochodu, nawet o tych dopłatach nie wspominam. Nie wiem czy dobrze robię. Klient sam oświadcza. Skoro wszelkie zasiłki dodatki itp. z gopsu się nie liczą to czemu to tak.
cojote
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: cojote »

a dochód z dopłat nie jest uwzględniony w dochodzie z pola zGUS
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
Lucylla
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Lucylla »

A tak z innej beczki - w tej wyliczance dochodów nieopodatkowanych pod III cz. wniosku są ,,dochody uzyskane z gospodarstwa rolnego" - nie rozumiem - o jakie dochody chodzi? No bo oświadczenie odnośnie gospodarstwa jest w cz. IV....
Anka2016
Stażysta
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: Anka2016 »

Lucylla pisze: 27 sty 2022, 9:26 A tak z innej beczki - w tej wyliczance dochodów nieopodatkowanych pod III cz. wniosku są ,,dochody uzyskane z gospodarstwa rolnego" - nie rozumiem - o jakie dochody chodzi? No bo oświadczenie odnośnie gospodarstwa jest w cz. IV....
my obliczamy hektary z oświadczenia IV i kwotę roczną wpisujemy w część III oświadczenia.
ODPOWIEDZ