doręczenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 16 mar 2015, 12:03

wysłałam dłużnikowi wszczęcie postępowania o zwrot było awizo wysłałam decyzje i wróciła się z dopiskiem ze dłużnik w zakładzie karnym czy traktować to jak doręczone czy nie
doraa

Napisano: 16 mar 2015, 12:06

wsczęcie wysłałas - awizo wiec odebrane a jezeli chodzi o decyzjie to napisz do KRK o udzielenie informscji od kiedy przebywa i gdzie
Ewa90

Napisano: 16 mar 2015, 12:27

napisałam do komornika ma mi przysłać adres czy tam ponownie wysłać ta decyzje czy traktować jak doręczone i tam jedynie wysłać upomnienie
doraa

Napisano: 17 mar 2015, 13:19

co z tym zrobić
doraa

Napisano: 17 mar 2015, 15:02

Jeżeli wysłałaś jakieś pismo do dłużnika i był w tym piśmie pouczony, że ma o zmianach pobytu informować (KPA) i odebrał to pismo to decyzję masz doręczoną. Jeżeli natomiast nie był pouczony to ja bym decyzję dała jeszcze raz do ZK.
Ewaa

Napisano: 17 mar 2015, 15:45

we wszczęciu miałam pouczenie z 41 kpa które było awizowane decyzja wróciła z informacja o zakładzie karnym jak sie zapytałam komornika to odpisała ze siedzi już od listopada 2014
doraa

Napisano: 20 mar 2015, 15:17

czy traktowac to jak doreczone
doraaa

Napisano: 23 mar 2015, 16:07

Postanowienie Naczelnego Sądu Administracyjnego z dnia 21 grudnia 2006 roku w/s o sygn. akt II GW 5/06 (LEX nr 295017):

„Gdy dana osoba przebywa czasowo, choćby w dłuższym okresie, w pewnej miejscowości, ale dzieje się to wbrew jej woli, w wyniku osadzenia w zakładzie karnym, to w tej sytuacji, jako miejsce zamieszkania, od którego zależy wskazanie właściwego organu, należy wskazać miejsce, w którym strona ma zamiar mieszkać wtedy, gdy ustaną przeszkody w swobodnym wyborze miejsca zamieszkania”.
Cattley

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x