witam dostałam środki na wdrożenie w wys. 32.000 pisze na kwiecień . W związku z tym mam pytanie czy mogę od marca zatrudnić pracownika i robić zakupy czy od kwietnia
My zakupy planujemy dziś i może nawet w lutym wykonamy a jak nie to najpóźniej na początku marca.
Właśnie po to jest ta kasa żeby wcześniej się przygotować do obsługi.
Mam pytanko odnośnie środków na kwiecień, czy można zaplanować na dodatki dla pracowników którzy będą mieli zwiększony zakres obowiązków ( nie planuje się zatrudnienia nowego pracownika) oraz na zwiększenie etatu głównego księgowego o 1/4 et.oraz na odpis na ZFŚS od tego zwiększenia?
Dziś wybuchłem śmiechem i sporą dawką ironii wobec kierownika który stwierdził, że jemu i socjalnym się z 2% należy co miesiąc dodatek. Dla siebie za to, że jest kierownikiem i socjalnych bo może wywiady będą.
A dla mnie zmienić może zdanie i nie dostanę obiecanego comiesięcznego dodatku w takiej samej kwocie co miesiąc tylko w miesiącach w których składają wnioski.
Odpowiedź moja była prosta po sarkastycznych argumentach z mojej strony, zwalniam się jak tak będzie i tyle
A morał z tego jest prosty: dajcie spokój i tą kasę jedynie osobom które będą miały kupę roboty z tym (czyli tym które to obsługiwać będą).
właśnie najlepsze jest to, że pracownicy socjalni już węszą kasę i okazuje się że mogą pracować na naszej ustawie a my przy ich projektach nie mogliśmy być zatrudnieni