Bezdomny zdecydowal sie na umieszczenie w schronisku. Najbliższe jest 50 km stąd. Kto policja czy pomoc społeczna jest zobowiązane dowieźć bezdomnego do schroniska. Dodam, że sam nie bylby w stanie dojechac publicznymi środkami komunikacji.
Kwestia współpracy. W moim mieście Straż Miejska dowiezie. Uzgadniam to z komendantem. Czasem bezdomny jest w takim stanie higienicznym, że transport przez Straż Miejską, która ma odpowiednio dostosowany samochód, jest dobrym rozwiązaniem. Ze strażnikiem zwykle jedzie pracownik socjalny. Czasem jest potrzeba zawiezienia np. do szpitala odwykowego.
Witam. Mam klienta z zas. stały, który przebywa w schronisku i notorycznie sie upija, jest wydalany karnie lub przebywa w izolatce do wytrzeźwienie, policja nie rusza go ponieważ jest niepełnosprawny, gdy przyjeżdzają to ściąga protezy i rozrzuca je...nie chcą go zawozić do izby wytrz. mam kwity ze schroniska z ilością promili i datami - czy ktoś z was zmieniał decyzję na stały z gotówki np. na bony albo przelewem na konto stowarzyszenia które prowadzi schronisko? jeżeli tak to czy możecie udostepnić wzór? jestem pod ścianą - schronisko zaraz wydali go na stałe... pomóżcie