dostarczenie bezdomnego do chroniska - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 13 sty 2014, 10:31

Bezdomny zdecydowal sie na umieszczenie w schronisku. Najbliższe jest 50 km stąd. Kto policja czy pomoc społeczna jest zobowiązane dowieźć bezdomnego do schroniska. Dodam, że sam nie bylby w stanie dojechac publicznymi środkami komunikacji.
~ja

Napisano: 13 sty 2014, 10:41

Policja nie jest od bezdomnych. To zadanie pomocy społecznej i ona ma obowiązek zorganizowania transportu.
~ola

Napisano: 13 sty 2014, 11:06

my dowozilismy bezdomnego
~Iza

Napisano: 13 sty 2014, 12:41

u nas do schroniska dowozi straż miejska po, którą dzwonię w razie potrzeby lub policja, pogotowie
~MAGDA 11

Napisano: 15 sty 2014, 10:16

to nie jest obowiązek pomocy społecznej - znajdź mi na to artykuł
~ja

Napisano: 15 sty 2014, 10:30

Dobre sobie Policja dowozi albo pogotowie gdzie jest taki rarytas.
U nas niestety ale my dowozimy
~GOPS

Napisano: 15 sty 2014, 10:37

Dobra współpraca
~.

Napisano: 15 sty 2014, 12:30

Kwestia współpracy. W moim mieście Straż Miejska dowiezie. Uzgadniam to z komendantem. Czasem bezdomny jest w takim stanie higienicznym, że transport przez Straż Miejską, która ma odpowiednio dostosowany samochód, jest dobrym rozwiązaniem. Ze strażnikiem zwykle jedzie pracownik socjalny. Czasem jest potrzeba zawiezienia np. do szpitala odwykowego.
~Pracownik socjalny

Napisano: 15 sty 2014, 12:48

Witam. Mam klienta z zas. stały, który przebywa w schronisku i notorycznie sie upija, jest wydalany karnie lub przebywa w izolatce do wytrzeźwienie, policja nie rusza go ponieważ jest niepełnosprawny, gdy przyjeżdzają to ściąga protezy i rozrzuca je...nie chcą go zawozić do izby wytrz. mam kwity ze schroniska z ilością promili i datami - czy ktoś z was zmieniał decyzję na stały z gotówki np. na bony albo przelewem na konto stowarzyszenia które prowadzi schronisko? jeżeli tak to czy możecie udostepnić wzór? jestem pod ścianą - schronisko zaraz wydali go na stałe... pomóżcie
~młoda

Napisano: 15 sty 2014, 14:29

A dla czego jemu wypłacasz zasiłek stały, a nie masz umowy ze schroniskiem to w takim razie kto płaci za schronisko.
~Iza

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x