dostarczenie dokumentu

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
zuzka

dostarczenie dokumentu

Post autor: zuzka »

Witam po świętach. Takie banalne pytanie mam: Pani złożyła wniosek o FA w marcu a zaświadczenie o bezskuteczności doniosła w kwietniu po wysłaniu wezwania to od kiedy fundusz- marca czy kwietnia?
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: dostarczenie dokumentu

Post autor: kronos79 »

od marca, abstrahując od tego, ze nie miałaś podstaw by wzywać ją do przedłożenia zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

od marca- ale tylko jesli w marcu byla juz bezskuteczna egzekucja
zuzka

A dlaczego nie miałam? Czy składając wniosek o fundusz nie musi być to zaświadczenie?
Ilona*

Post autor: Ilona* »

Sama powinnaś po to zaśw. wystąpić
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

zuzka pisze:A dlaczego nie miałam? Czy składając wniosek o fundusz nie musi być to zaświadczenie?
Owszem, musi. Tyle, ze mamy też art. 15 ust. 5 ustawy:
5. W przypadku złożenia wniosku bez zaświadczenia, o którym mowa w ust. 4 pkt 3 lit. b, organ właściwy wierzyciela występuje do organu prowadzącego postępowanie egzekucyjne z wezwaniem o przesłanie zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
zuzka

Dziękuję ;)
ODPOWIEDZ