dot. becikowego

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
alicja123.

dot. becikowego

Post autor: alicja123. »

witam,

pani złożyła u mnie wniosek o becik.

ona rozwódka, pierwsze dziecko ma z byłym mężem -ma zasądzone alimenty,
drugie dziecko ma z konkubentem, dziecko uznane przez niego, w akcie urodzenia jego nazwisko.

wnioskodawczyni nie chce przedstawić dochodów ojca dziecka, w składzie rodziny go nie wpisuje..... wiem, ze mieszkają razem

jak dalej postąpić
ana14

Re: dot. becikowego

Post autor: ana14 »

Becikowe należy się, do rodzinnego musi przedstawić dochód ojca dziecka albo wyrok o zasądzonych alimentach
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: dot. becikowego

Post autor: kronos79 »

alicja123. pisze:witam,

pani złożyła u mnie wniosek o becik.

ona rozwódka, pierwsze dziecko ma z byłym mężem -ma zasądzone alimenty,
drugie dziecko ma z konkubentem, dziecko uznane przez niego, w akcie urodzenia jego nazwisko.

wnioskodawczyni nie chce przedstawić dochodów ojca dziecka, w składzie rodziny go nie wpisuje..... wiem, ze mieszkają razem

jak dalej postąpić
Jeśli masz wątpliwości co do samotnego wychowywania dziecka przez stronę, wezwij ją do złożenia wyjaśnień. Niech pod odpowiedzialnością karną po po pouczeniu i do protokołu oświadczy Ci, że nie wychowuje żadnego z dzieci z jego ojcem. Jeśli tak oświadczy, przestań się kobiety czepiać i przyznaj becik. Jako osoba samotnie wychowująca ma do niego pełne prawo także bez alimentów na dziecko.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ODPOWIEDZ