witam,
pani złożyła u mnie wniosek o becik.
ona rozwódka, pierwsze dziecko ma z byłym mężem -ma zasądzone alimenty,
drugie dziecko ma z konkubentem, dziecko uznane przez niego, w akcie urodzenia jego nazwisko.
wnioskodawczyni nie chce przedstawić dochodów ojca dziecka, w składzie rodziny go nie wpisuje..... wiem, ze mieszkają razem
jak dalej postąpić
dot. becikowego
Re: dot. becikowego
Becikowe należy się, do rodzinnego musi przedstawić dochód ojca dziecka albo wyrok o zasądzonych alimentach
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dot. becikowego
Jeśli masz wątpliwości co do samotnego wychowywania dziecka przez stronę, wezwij ją do złożenia wyjaśnień. Niech pod odpowiedzialnością karną po po pouczeniu i do protokołu oświadczy Ci, że nie wychowuje żadnego z dzieci z jego ojcem. Jeśli tak oświadczy, przestań się kobiety czepiać i przyznaj becik. Jako osoba samotnie wychowująca ma do niego pełne prawo także bez alimentów na dziecko.alicja123. pisze:witam,
pani złożyła u mnie wniosek o becik.
ona rozwódka, pierwsze dziecko ma z byłym mężem -ma zasądzone alimenty,
drugie dziecko ma z konkubentem, dziecko uznane przez niego, w akcie urodzenia jego nazwisko.
wnioskodawczyni nie chce przedstawić dochodów ojca dziecka, w składzie rodziny go nie wpisuje..... wiem, ze mieszkają razem
jak dalej postąpić
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz dot. becikowego - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
wątpliwość SZO a ZDO
Weryfikacja ZC
internat
dz gosp. na zasadach ogólnych
Czy zasiłek dla opiekuna jest świadczeniem rodzinnym?
zasiłek macierzyński
stare konto
kiedy prezydent podpisze ustawe o zasiłkach dla opiekunów?
ZDO
dostarczenie dokumentu
świadczenie pielegnacyjne
kto był na szkoleniu u P. Ewa Kidyba ??? prosze o opinie
decyzja o np, a już podanie o umorzenie
SZO dla rolników teraz
wznowienie
SZO