dot.uzasadnienia zasiłku celowego - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 sty 2011, 13:16

Mam prośbę czy może mi ktoś przesłać uzasadnienie do zasiłku celowego,facet nie ma dochodów ,jest bezrobotny.Poniewąz co miesiąc przychodzi po pomoc i dostaje 300,00zł i jeszcze mu mało i ciągle się odwołuje ,nie mam juz do niego siły
~lilka

Napisano: 28 sty 2011, 13:28

chcesz przyznać czy odmówić??
~dd

Napisano: 28 sty 2011, 13:30

przyznać ,i wiem że się odwoła i chce dobre uzasadnienie,dostał 300zł i twierdzi że to na chleb a gdzie na opał
~lilka

Napisano: 28 sty 2011, 13:30

przyznać ,i wiem że się odwoła i chce dobre uzasadnienie,dostał 300zł i twierdzi że to na chleb a gdzie na opał
~lilka

Napisano: 28 sty 2011, 13:50

zasiłek celowy to nie pomoc systematyczna tak jak okresówka. ma zaspokoić konkretną potrzebę bytową. Wesprzeć w wysilkach zmierzających do wyjścia z trudności a nie zapewnic stałe utrzymanie. Nie musi zaspokoić w calości potrzeby. klient jest zobowiazany własnym staraniem zapewnić sobie choć część środków utrzymania. Napisz jaki budżet macie na celówki, ile osob korzysta i, że to niewystarczające dla wszystkich i nie mozecie pozwolic sobie na to aby systematycznie go utrzymywać. napisz też ile już dostał.
~;-)

Napisano: 28 sty 2011, 14:41

ok
~lilka

Napisano: 14 lut 2011, 19:49

czasem taka pomoc jest dożywotnia niestety. ludzie nie mają szans w małych wsiach na znalezienie pracy a OPS nie może odmówić pomocy! ci ludzie nie są bezrobotni z wyboru ! pomyślcie trochę dla was to praca dla nich to życie
~paula

Napisano: 16 lut 2011, 13:29

Uwazam ze pracownicy socjalni sa powolani do wykonywania zetelnej pracy wedlug przepisow prawa a nie zlosliwosci jak obejsc prawo aby nie pomoc osobie potrzebujacej .jak niebedziesz wykonywala swojch obowiazkow i zauwazy to szef to mozesz byc w takiej sytuacji jak ten ktory sie zwraca o pomoc pozdrawiam
~Marek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x