dożywianie w stołówkach - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 10 lut 2014, 16:02

witam
mam problem.... dzieci dozywiane sa w szkole w ktorej jest stołówka i dostajemy noty obciazajace za dozywianie z góry np. 6 lutego dostajemy note za luty i przewidywane posilki za luty..w marcu o ile dzieci nie chodziły do szkoły korekte noty i korekte listy z iloscia posilków czy to jest prawidłowo?
~~~Kasia

Napisano: 10 lut 2014, 16:35

ktos mi cos doradzi?
~~~Kasia

Napisano: 10 lut 2014, 16:46

Chyba nic nie zdziałasz . Mam przeboje z przedszkolem. Przysyłają noty płatne z góry i żadne dyskusje nie przynoszą efektu. Ja swoje a oni swoje. Bo tak im kazali i już.
Nie pomaga nic.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2014, 18:14

dziekuje za odpowiedz..wyglada ze nie tylko ja mam z tym problem i trudnosci we wspołpracy
~~~Kasia

Napisano: 10 lut 2014, 20:39

mi przysyłają np za styczeń notę z rozliczeniem 5 lutego, nie bawimy się w żadne korekty
~Ania

Napisano: 10 lut 2014, 20:45

u mnie zaś cały rok wszystkie dzieci przez 10m-cy obecne w szkole w 100%
~franek

Napisano: 11 lut 2014, 9:44

Płaci się np.do 5 -tego następnego miesiąca jak mogą wystawiać noty z góry jak dziecko może chorować to już na początku miesiąca wiedza ile dni w miesiącu dziecko jadło
~magda

Napisano: 14 lut 2014, 20:02

Zgodnie z zawartymi umowami ze szkołami i przedszkolami na początku miesiąca wysyłam zaliczkę na posiłki, po zakończeniu danego miesiąca placówka jest zobligowana do rozliczenia zaliczki, wyrównuję zaliczkę jeśli wystąpił jej brak w następnym miesiącu. Jeśli przekazane było za dużo to przy kolejnym miesiącu od zaliczki odejmuję nadpłatę, i tak co miesiąc. Konkretnie zaliczki rozliczam na koniec I, II, III, IV kwartału. Jeśli suma zaliczek jest niższa niż rozliczenia ze szkoły to szkoła wystawa rachunek obciążeniowy na tę rożnicę. Jeśli z naszej strony jest nadpłata w tym okresie to szkoła notą uznaniową oddaje tę różnicę. I tak mam każdy kwartał rozliczony.
~urzędnik

Napisano: 17 lut 2014, 12:37

no to typowa praca dla urzędasa bawienie się w zaliczki
~ola

Napisano: 17 lut 2014, 12:58

Też nie bawiłabym się w zaliczki. Nota - po zakończonym m-cu dożywiania, nie ma mowy o płaceniu z góry. Kto płaci, ten rządzi.
~Esia

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x