dps - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 paź 2016, 10:48

nie umieszczaliśmy chyba tysiąc lat w dps... w związku z tym małe pytanie... czy jest przymus wydania skierowania poprzez pcpr właściwy miejscowo dla naszego ops? dodam, iż na terenie naszego powiatu są wolne miejsca w dps... tylko rodzina chciałaby gdzie indziej... jak to się odbywa?
aja

Napisano: 17 paź 2016, 11:06

Czytać ustawę nawet do poduszki.Jest w niej mądrość zawodowa i odpowiedzi na zadawane pytania.Trochę się wysilać. Za to nam płacą.
t.franek

Napisano: 17 paź 2016, 11:10

franku... skoro już jesteś taki oświecony i oczytany to nie szkoda Ci słów na takie wypociny zamiast rzetelnej i merytorycznej odpowiedzi?
aja

Napisano: 17 paź 2016, 11:36

Rodzina to sobie może chcieć.Boże a gdzie są takie ośrodki,że nie mają klientów w DPS
Na podstawie naszej ustawy do DPS kieruje się jak najbliżej miejsca zamieszkania i skoro na waszym terenie takie DPS to nie widzę potrzeby umieszczać gdzie indziej.
PCPR nie daje skierowania tylko Ty dajesz a PCPR daje decyzję umieszczającą.
Iga2

Napisano: 17 paź 2016, 12:30

Iga dzia :) a są :) a ja miałam na myśli, czy wysyłam skierowanie do pcpr w naszym powiecie czy mogę do dowolnego.
aja

Napisano: 17 paź 2016, 12:40

Możesz gdzie chcesz wysłać ale przeczytaj sobie Od art.54 do art 65 naszej ustawy i tam znajdziesz odpowiedz.
Skoro gmina będzie dopłacać to szukaj jeszcze tańszego.
Iga2

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x