Witam mam pytanie czy w Waszych Ops pracownicy socjalni zajmują się tworzeniem decyzji. Na nas niestety to scedowano twierdząc że 90 % ośrodków tak działa co jest totalną bzdurą. zastanawiam się jak to jest u Was i kto zajmuje się" robieniem decyzji"
Myy, czyli pracownicy socjalni. Cale postępowanie od A do Z, tak samo jak wszczęcia, tytuly wykonawcze, etc. W dużych ośrodkach są wydzielone sekcje w których każda zajmuje się pewną częścią. W małych socjalni robią wszystko.
U nas jest tak jak napisała socjalna Panna ale na innych stanowiskach czy to ŚR itd. jest to samo. Zośka, jakoś nie mogę sobie wyobrazić mojej Kierownik cokolwiek piszącej
Każdy pracownik pisze swoje decyzje, czy to socjalny czy ds. świadczeń rodzinnych czy świadczeń wychowawczych. Jedynie w dużych MOPS-ach są działy świadczeń, gdzie pracownicy administracyjni piszą decyzję
W małych ośrodkach pracownik socjalny robi wszystko w miastach jest zupełnie inaczej są pozatrudniani pracownicy administracyjni którzy to robią w małym ośrodku pracownik socjalny nie ma czasu na pracę socjalną i 1 zatrudniony jest nie na 2 a na 3 tyś mieszkańców