DPS dla mężczyzny psych. chorego - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 11 mar 2010, 13:08

Poszukuję wolnego miejsca dla mężczyzny psychicznie chorego. Jest postanowienie sądu.
~/

Napisano: 11 mar 2010, 13:12

Preferowane woj. zachodniopomorskie lub ościenne. Dziękuję
~/

Napisano: 12 mar 2010, 0:29

ja też mam postanowienie sądu o umieszczeniu klienta w dps dla psychicznie chorych, czy jest takie miejsce gdzie nie trzeba by było za niego dopłacać?
~emilia

Napisano: 12 mar 2010, 11:46

He dobra jestes Emila. Pozdrawiam
~/

Napisano: 15 mar 2010, 21:36

dlaczego? to już moja czwarta osoba. gmina do nich dopłaca, bo rodzinę nie stać. składając do sądu wniosek myślałam o zamknięciu w zamkniętym zakładzie dla osób z zaburzeniami. alenie , sąd wydał postanowienie, ze do edomu pomocy z nimi. w sumie ta odpłatność idzie z mojej kieszeni, bo płacę podatki. sama zarabiam grosze a do tych osób gmina dopłaca 2000 zł miesięcznie. gdzie tu sprawiedliwość?
~emilia

Napisano: 16 mar 2010, 14:09

Sprawiedliwość?! Cóż za postawa pracownika socjalnego! Brak słów, pozostaje jedynie współczucić mieszkańcom Gminy, że obsługiwani są w taki sposób i z takim podejściem.
Uwierz Emilio, że są w tym kraju gminy, które dopłacają do większej ilość mieszkańców...dużo większej. I nie są to Gminy specjalnie zamożne.
~dd

Napisano: 19 mar 2010, 21:43

emilia jedzie po bandzie na całego. Ja zamiast \"zamkniętego zakładu za darmo\" proponuję eutanazję - zysk dla gminy gwarantowany- można pochować w worku a z ZUS wziąć zasiłek pogrzebowy i rozdać pracownikom socjalnym podobnym do emilii
~dona

Napisano: 19 mar 2010, 22:25

ok. biorę to, tylko do tegfo zasiłku pogrzebowego znajdzie się rodzina. jutro pochowam go w worku, rodzina się wzbogaci a ja pozbęde się problemu.
~emilia

Napisano: 19 mar 2010, 22:42

ludzie, czy wy jesteście ślepi czy tylko udajecie. Mamy w ośrodkach ludzi, którzy potrzebują pomocy i ją otrzymują. ale ile jest takich osób, które kłamią jak z nut: napewno są klienci którzy twierdzą ,że małżonek pracuje dorywczo( my wiemy że zza granicą) a wpisują kwote pracy dorywczej -50 zł. kpina.
~piotr

Napisano: 21 mar 2010, 19:24

Emilio (jestes zwolniona), jako pracownik socjalny kompromitacja... snawet szkoda komentowac sens twojej wypowiedzi !!!
Piotr, wyższa premia, za sam fakt rozumienia i analizowania problemu.
~Jan

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x