DPS - potrzebna pomoc - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 mar 2009, 17:22

Pan X umieszczony w DPS ma tylko syna u którego nie można przeprowadzić wywiadu. Opłtę za ten pobyt ponosi sam Pan X w wysokości 70% swoich dochodów, resztę ponosi gmina. Jak postąpić z synem któery uporczywie uchyla sie od przeprowadzenia wywiadu????
~a

Napisano: 08 mar 2009, 23:44

W jakim celu DPS ma przeprowadzać wywiad z synem osoby umieszczonej w DPS?
~mirek

Napisano: 09 mar 2009, 15:39

Wydaje mi się, że OPS powinien przeprowadzic wywiad, bo w ich interesie jest ściaganie odpłatności od syna
~BUSIU

Napisano: 18 mar 2009, 13:09

nie uczciwość nakazuje by syn zajął się własnym ojcem i zresztą nie tylko uczciwość, ale także kodeks rodzinny, przestańcie myślec i mówić tylko o pieniązach, bo przeważnie tam gdzie ich dużo, ludzie leżą we własnych odchodach całymi dniami i nie ma im kto pomóc, bo synuś hula za zgromadzone w ciągu życia pieniądze tatusia. Ja osobiście też mam już dość płącenia na nie moje dzieci i na nie moch rodziców. mówicie Państwo, a to państwo top kto jak nie my i nasze podatki, co manna nam z nieba leci, jak żydom?
~miśka

Napisano: 14 kwie 2009, 15:21

Droga Miśko
Oczywiście Cię rozumiemy i osobiście też nie zgadzamy się z tym że inni uchylają się wciąż od odpłatności za swych bliskich, jednakże jedynie OPS ma możliwości prawne wyegzekfofania jakich kolwiek pieniędzy od syna. Ty jako DPS prawnie nic nie możesz zrobić, jedynie powiadamiać OPS o fakcie iż syn posiada środki finasowe a nie uczestniczy w odpłatności za pobyt ojca w DPS >powodzenia.
~kasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x