dodatek za wywiady dla pracowników socjalnych w DPSach - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 03 mar 2009, 11:39

Pracownicy socjalni pracujący w DPSach robią wywiady cz IV za pr. socjalnych z MOPS OPS jednak nie otrzymują z tego tytułu dodatku który otrzymują pracownicy z OPS. Dlaczego? My pracujemy w środowisku całe 8godzin tkwimy w nim...
~jola

Napisano: 03 mar 2009, 12:57

Jola temat ten był już wałkowany wielokrotnie. Na ty forum również. Wystarczy, że przeglądniesz forum to znajdziesz odpowiedź.
A tak na marginesie to my dodatek dostajemy
~dorota1

Napisano: 03 mar 2009, 20:30

najlepiej wczytaj sie dokładnie w przepisy i będziesz wiedziała dlaczego nie dostajesz
~www

Napisano: 03 mar 2009, 20:34

do www uważasz że nie powinniśmy dostać dodatku, dlaczego?
~mirek

Napisano: 04 mar 2009, 10:19

Czy się uważa czy nie, przepisy mówią o tym wyraźnie, ja już mam z głowy, po wizycie komisji dot. standardów pozamiatane.
~Janusz

Napisano: 04 mar 2009, 11:39

Janusz, a możesz bliżej coś o tym napisać. Rozumię, że zakwestonowali. Ale na co się powołali? Napewno jakieś uzasadnienie było.
~dorota1

Napisano: 05 mar 2009, 13:54

Witam wszystkich pracowników socjalnych tych z DPS i tych z OPS.
Na stronie MPIPS pojawiła się interpretacja dot. dodatku dla pracowników socjalnych, zajrzyjcie tam-polecam !!!
Życzę wszystkim wytrwałości :)
PS. W naszym DPS dodatek jest płacony.
~goya

Napisano: 05 mar 2009, 14:11

Goya ...już traciłam nadzieję na to, że jest jakiś dps, oprócz naszego, który wypłaca dodatek.
O interpretacji już dawno pisaliśmy na tym forum,tylko mam wrażenie, że pracownicy socjalni DPS nie chcą tych dodatków, gdyż robią wszystko, żeby się nawzajem przekonać, iż im się nie należy.
~dorota1

Napisano: 05 mar 2009, 17:58

do goya i dorota 1
Skoro w waszych Dps-ach płacą dodatki to może napiszecie co macie zawarte w waszych zakresach czynności (gdyż tutaj chyba tkwi klucz do dodatku).
Będę wdzięczna!
~monikk

Napisano: 05 mar 2009, 19:54

do mirka - tak uwazam, bo interpretacja przepisów jest jasna. Poza tym świadczenie pracy socjalnej w
środowisku, w tym przeprowadzanie rodzinnych wywiadów środowiskowych poza siedzibą jednostki niewiele ma wspólnego z praca w domu pomocy społecznei. Jak czesto przyjmuje sie nowego mieszkańca , u którego przeprowadza sie wywiad w srodowisku?
~www

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x