dps- umowa odpłatność

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Kot
Praktykant
Zajmuję się: Pomoc społeczna
Kontakt:

dps- umowa odpłatność

Post autor: Kot »

Mamy podopiecznego w dps, jego syn mimo, że nie miał swojego kryterium dochodowego powyżej 300% podpisał z nami umowę za opłatę wysokości 200zł miesięcznie. Teraz w maju telefonicznie poinformował Nas, że nie będzie płacić. :( Co w takiej sytuacji powinniśmy zrobić, żeby było dobrze zrobione? proszę o pomoc.
nicolaa
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: dps- umowa odpłatność

Post autor: nicolaa »

My mamy podobną sytuację i też się zastanawiamy co zrobić.
Ktoś pomoże ?
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Post autor: ops2020 »

albo aneksować umowę ze względu na zmianę sytuacji finansowej tej osoby, albo przypominać telefonicznie o zaległości, potem pisać wezwania do zapłaty i przygotowywać się na pozew do sądu
Kot
Praktykant
Zajmuję się: Pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: Kot »

Tylko, że posiadamy informację tel., że zobowiązany aktualnie stracił prace i nie ma żadnego dochodu. Czyli zgodnie z ustawą nie przekracza mu kryterium dochodowe 300%?. Myślałam, że Pan powinien złożyć wniosek o rozwiązanie umowy ale nie jestem pewna czy dobrze myślę? :?
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Post autor: ops2020 »

u nas był aneks że od 1 lutego nie płaci, pracownik socjalny zbierał dokumenty o pogorszeniu sytuacji materialnej (utrata pracy) a jak znów dostanie pracę to nowy aneks że np. od 1 lipca 150,00 zł, kwestia ustalenia na ile by było go stać, u nas jedna osoba płaci 14,00 zł miesięcznie
ODPOWIEDZ