drugi wniosek , co z niedokończonym pierwszym - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 lut 2014, 9:58

w sierpniu dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, były wezwania, wniosek do komornika, wysłanie pracownika socjalnego i teraz dostałam drugi wniosek, co w tej sytuacji, na nowo wezwanie, i dwie decyzje o uchyleniu jednocześnie, czy jak?
~wiki

Napisano: 18 lut 2014, 10:00

acha, nadmieniam że dłużnik się oczywiście nie zjawił a pracownik socjalny uzyskał info, że \"on tam jest ale go nie ma\", nie wszczęłam jeszcze postępowania
~wiki

Napisano: 18 lut 2014, 10:10

1. na jakiej podstawie wysyłacie pracowników socjalnych?
2. masz nowy wniosek bawisz się z dłużnikiem od nowa;
3. nie wiem czemu od sierpnia bawisz się z dłużnikiem. To powinno być już dawno zakończone
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 10:26

trwa to od sierpnia bo dopiero teraz dostałam odpowiedz od komornika że on tam przebywa.
co do pracowników socjalnych to w sumie pierwszy raz wysłałam pracownika, mieliśmy spotkanie z prokuratorem, w którym powiedział, że mamy wysyłać pracowników, inaczej będą odmawiać, ale nie wiem czy dobrze zrobiła że wysłałam pracownika...
~wiki

Napisano: 18 lut 2014, 10:30

1. na jakiej podstawie pisałaś do komornika o ustalenie adresu?
2. na jakiej podstawie komornik ci udzielił odpowiedzi?
3. zwolnij prokuratora
4. czego prokuratorzy będą odmawiać?
5. wszystko źle.

Teraz masz go na nowo wezwać do drugiego postępowania a do pierwszego zrobić wszczęcie w sprawie uznania go za dłużnika
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 10:48

1. pisałam do komornika o ustalenie adresu w związku z tym, iż pracownik socjalny w miejscy zamieszkania dowiedział się iż dłużnik nie przebywa pod wskazanym adresem
2. komornik odpisał, iz przebywa
3 i 4 prokuratura wszystkim odmawia wszczęcia dot. wniosku o ściganie za przestępstwo uchylania się, dlatego było spotkanie i takie nowościi rady co zrobić żeby nie odmawaili
5 jak to naprawić? teraz tak myślę że niepotrzebnie słuchałam tego prokuratora bo mam problem - decyzja o uchylaniu za poprzedni okres jest wydana tyle że pracownik socjalny wysłał jeszcze wezwanie do stawienia a teraz dostałam nowy wniosek o podjęcie działam. :(
~wiki

Napisano: 18 lut 2014, 10:53

1. brak podstawy prawnej. Bazujesz na tym co masz z poczty.
2. komornik zrobił błąd. Brak podstawy prawnej do udzielenia odpowiedzi;
3. prokuratura wszystkim odmawia bo kk inaczej definiuje uporczywe uchylanie się. Poza tym was okłamał podając taki powód.

Co zrobić, żeby było dobrze? Wezwanie zostało doręczone?

~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 11:04

wezwania zostały doręczone skutecznie, potem było wszczęcie i decyzja. i właśnie wtedy było to spotkanie z prokuratorem i wysłałam pracownika na wywiad już po wystawieniu decyzji. tak myślę że po prostu to co mam w aktach zostawię i zrobię wniosek do prokuratury i starostwa,
a z tym nowym tak jak mówisz wezwania zrobię i dalej będę to kulać juz bez rad prokuratora
dzięki za pomoc
~wiki

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x