w sierpniu dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, były wezwania, wniosek do komornika, wysłanie pracownika socjalnego i teraz dostałam drugi wniosek, co w tej sytuacji, na nowo wezwanie, i dwie decyzje o uchyleniu jednocześnie, czy jak?
acha, nadmieniam że dłużnik się oczywiście nie zjawił a pracownik socjalny uzyskał info, że \"on tam jest ale go nie ma\", nie wszczęłam jeszcze postępowania
1. na jakiej podstawie wysyłacie pracowników socjalnych?
2. masz nowy wniosek bawisz się z dłużnikiem od nowa;
3. nie wiem czemu od sierpnia bawisz się z dłużnikiem. To powinno być już dawno zakończone
trwa to od sierpnia bo dopiero teraz dostałam odpowiedz od komornika że on tam przebywa.
co do pracowników socjalnych to w sumie pierwszy raz wysłałam pracownika, mieliśmy spotkanie z prokuratorem, w którym powiedział, że mamy wysyłać pracowników, inaczej będą odmawiać, ale nie wiem czy dobrze zrobiła że wysłałam pracownika...
1. na jakiej podstawie pisałaś do komornika o ustalenie adresu?
2. na jakiej podstawie komornik ci udzielił odpowiedzi?
3. zwolnij prokuratora
4. czego prokuratorzy będą odmawiać?
5. wszystko źle.
Teraz masz go na nowo wezwać do drugiego postępowania a do pierwszego zrobić wszczęcie w sprawie uznania go za dłużnika
1. pisałam do komornika o ustalenie adresu w związku z tym, iż pracownik socjalny w miejscy zamieszkania dowiedział się iż dłużnik nie przebywa pod wskazanym adresem
2. komornik odpisał, iz przebywa
3 i 4 prokuratura wszystkim odmawia wszczęcia dot. wniosku o ściganie za przestępstwo uchylania się, dlatego było spotkanie i takie nowościi rady co zrobić żeby nie odmawaili
5 jak to naprawić? teraz tak myślę że niepotrzebnie słuchałam tego prokuratora bo mam problem - decyzja o uchylaniu za poprzedni okres jest wydana tyle że pracownik socjalny wysłał jeszcze wezwanie do stawienia a teraz dostałam nowy wniosek o podjęcie działam.
1. brak podstawy prawnej. Bazujesz na tym co masz z poczty.
2. komornik zrobił błąd. Brak podstawy prawnej do udzielenia odpowiedzi;
3. prokuratura wszystkim odmawia bo kk inaczej definiuje uporczywe uchylanie się. Poza tym was okłamał podając taki powód.
Co zrobić, żeby było dobrze? Wezwanie zostało doręczone?
wezwania zostały doręczone skutecznie, potem było wszczęcie i decyzja. i właśnie wtedy było to spotkanie z prokuratorem i wysłałam pracownika na wywiad już po wystawieniu decyzji. tak myślę że po prostu to co mam w aktach zostawię i zrobię wniosek do prokuratury i starostwa,
a z tym nowym tak jak mówisz wezwania zrobię i dalej będę to kulać juz bez rad prokuratora
dzięki za pomoc