Duda czy Bronek?? - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 19 maja 2015, 13:42

jak nie wiesz z czym się tą krzywą je to nie ma :D
https://pl.wikipedia.org/wiki/Krzywa_Laffera
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 13:47

Spokojnie Panie i Panowie, nie dajcie się trolom podpuścić a najlepszym jego przykładem jest IZA....
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 maja 2015, 14:01

Elmer pisze:jak nie wiesz z czym się tą krzywą je to nie ma :D
https://pl.wikipedia.org/wiki/Krzywa_Laffera
Rzecz w tym, że trudno jednoznacznie ocenić, w którym miejscu krzywej Laffera się znajdujemy.
To wygodne w teorii ekonomii, w ujęciu modelowym. W praktyce nastręcza jednak wielu trudności, bo wysokość podatków nigdy nie jest jedyną zmienną w systemie. Inne efekty da obniżenie podatku w okresie prosperity, inne w czasie kryzysu gospodarczego.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 14:02

zgadza się, ale zauważ, że obecnie każde zwiększenie podatku powoduje obniżenie wpływu. Nawet sam Szczurek to stwierdził. Wniosków z tego nie potrafią jednak wyciągnąć
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 14:55

Elmer - Ty mnie nie przekonasz bo jesteś konserwatywnym neoliberałem, a ja pewnie lewakiem o skłonnościach marksistowskich albo bolszewikiem jak mnie pewna osoba niedawno określiła. Szanuję Cię za wiedzę merytoryczną na tym forum, ale politykę zostawmy po prostu w spokoju.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 15:17

Iks pisze:Elmer - Ty mnie nie przekonasz bo jesteś konserwatywnym neoliberałem, a ja pewnie lewakiem o skłonnościach marksistowskich albo bolszewikiem jak mnie pewna osoba niedawno określiła. Szanuję Cię za wiedzę merytoryczną na tym forum, ale politykę zostawmy po prostu w spokoju.
Pod ostatnim zdaniem podpisuję się rękami i nogami. Jestem wolnościowcem, światopoglądowo lewakiem, gospodarczo liberałem. Temu forum życzę wolności od dyskusji o politycznym zabarwieniu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 15:22

Jeżeli państwo mniej ci zabierze, to pieniądze które Ci zostają wydajesz. Wchodzą w obrót i nakręcają koniunkturę. Więcej kapitału do wydania, to więcej dóbr do nabycia, więcej miejsc pracy. Polacy mają duży głód. U nas nie są zaspokojone potrzeby bytowe, a co dopiero samochód, nowoczesna elektronika, mieszkanie. Stąd ta zielona wyspa i brak recesji w kryzysie. U nas jest prymitywna konsumpcja- tylko artykuły pierwszej potrzeby. Nie mogli zmusić ludzi, żeby przestali jeść i kupować papier toaletowy i podpaski. Ludzie w krajach wysokorozwiniętych są karani za gromadzenie i trzymanie kapitału. Przez ujemne odsetki. Muszą bankowi płacić za trzymanie swoich pieniędzy.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x