duży problem - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 01 gru 2008, 17:45

Mój problem polega na tym iz moja kierowniczka nie zna ustawy i wciska mi kity a mianowicie takie że nie mam wysyłac do dłużnika wezwania bo i tak go nie ma tylko pisac do policji lub innej instytucji czy niby nie przebywa w areszcie CO WY NA TO????
~XYZ

Napisano: 01 gru 2008, 21:10

zgodnie z nowa ustawą /fundusz alimentacyjny/ musimy wyslać do dłużnika informację o ilości wypłaconej zaliczki/ile ma długu/,a drugim pismem poinformować,że przyznano świadczenie na nowy okres od października 2008. To o czym piszesz mozna zrobić jeżeli rada miasta/gminy/ przekaże kompetencje-postepowanie względem dłużników alimentacyjnych. Jeżel organowi nie znane jest miejsce pobytu dłużnika to występujemy do Sądu o ustanowienie pełnomocnika,ktory bedzie odbierał korespondencje do dłużnika,najczęściej wyznacza się 1 pracownika socjalnego dla wszystkich dłużnikow. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję,że mogłam pomóc,jak jeszcze coś to pytaj
~malgośka

Napisano: 02 gru 2008, 9:48

Upoważnienie to my mamy tylko jesteśmy mała gmina i faktycznie jest tak że nie ma tego dłuznika na naszym terenie więc co ja mam zrobić szukać go przecież nic nie ma takiego w ustawie że mam go szukać, tylko pisać do prokuratora i do starosty
~XYZ

Napisano: 02 gru 2008, 17:39

a co masz na zaswiadzceniu wystawionym mprzez Komornika? chodzi mi o dane adresowe...masz tam wyslac niezaleznie od tego czy wiesz jak jest... jak nastapi zwrot wtedy mozna zacząc ustalac gdzie on moze byc........ ale procedura to procedura
~**Małgosia**

Napisano: 02 gru 2008, 21:17

A Kierowniczka to niech odda kasę, którą dostaje za friko, albo bierze się do roboty (pasożyt).
~Iza

Napisano: 03 gru 2008, 18:39

na zaąświadczeniu od komornika jest miejsce zameldowanie tj. na naszym terenie ale wszyscy wiedzą że jej tu nie ma
~XYZ

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem