Pismo do Starosty o aktywizację zawodową dłużnika (FA) - proszę o pomoc - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 lis 2008, 12:08

witam

czy ma ktoś wzór takiego pisma?
jeśli tak to uprzejmie proszę o wrzucenie
najlepiej na forum - więcej osób skorzysta

z góry dzięki
pozdrawiam
~szymon

Napisano: 28 lis 2008, 15:34

ja też bym o takie pismo prosiła
~karolina

Napisano: 01 gru 2008, 12:16

Ja wymodziłam cos takiego,jeszcze nie miałam okazji wypróbować więc moze jeszcze ktos się wypowie

Pan
....................................................
....................................................
.....................................................

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w .................. działając zgodnie z art. 5 ust. 2 pkt 1 ustawy z dnia 7 września 2007 r o pomocy osobom uprawnionym do alimentów ( Dz. U. Nr 192, poz. 1378), w związku z nie wywiązywaniem się ze swych zobowiązań alimentacyjnych wynikających z wyroku ..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................z powodu braku zatrudnienia, zobowiązuję Pana do zarejestrowania się w terminie 14 dni od daty otrzymania niniejszego pisma, w Powiatowym Urzędzie Pracy w ......................................
jako bezrobotny lub poszukujący pracy.
Jednocześnie informujemy, iż w przypadku odmowy zarejestrowania się jako bezrobotny lub poszukujący pracy zostanie złożony wniosek o ściganie za przestępstwo określone w art.. 209§1 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny ( Dz. U. nr 88, poz. 553 z późn. zm. ): ” Kto uporczywie uchyla się od wykonania ciążącego na nim z mocy ustawy lub orzeczenia sądowego obowiązku opieki przez nie łożenie na utrzymanie osoby najbliższej lub innej osoby i przez to naraża ja na niemożność zaspokojenia podstawowych potrzeb życiowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2 ”.

~sabina

Napisano: 01 gru 2008, 12:18

o kurczę wkleiłam nie w tym miejscu co trzeba sorki
~sabina

Napisano: 01 gru 2008, 13:03

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
DZIAŁ DS. FUNDUSZU ALIMENTACYJNEGO

Adresat

Wniosek o podjęcie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej dłużnika alimentacyjnego Pana dłużnik alimentacyjny

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w …….. w związku z art.5 ust.2 i ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2007r. Nr 192, poz. 1378 z późn. zm.) zwraca się z prośbą o podjęcie działań zmierzających do aktywizacji zawodowej dłużnika alimentacyjnego Pana …………………..
Jednocześnie, przy braku możliwości aktywizacji zawodowej Pana dłużnik alimentacyjny tutejszy Ośrodek prosi o skierowanie w/w dłużnika do robót publicznych lub prac organizowanych na zasadach robót publicznych, określonych w przepisach promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy.

~Małgorzata

Napisano: 01 gru 2008, 13:22

dziękuję jak nie wiem co:)!
pozdrawiam
~szymon

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x