Witam
Czy mając mgr rachunkowości + 11 letni staż pracy jako księgowa w ops + studia podyplomowe z zakresu zarządzanie i organizacja placówkami pomocy społecznej mogę zostać dyrektorem DPSu??
Z góry dziękuję za odpowiedzi )
dwie różne odpowiedzi??
na jednym z BIP własnie był konkurs i pisało wyższe nie było mowy o kierunkowym?? Gdzie znajde taki przepis, że ma być wyższe kierunkowe??
Dyrektor DPS po rachunkowości??O zgrozo...apokalipsa. Możesz być świetnym menagerem, ale DOBRY dyrektor to ktoś znacznie więcej: potrafiący rozmawiać z ludźmi, umiejący ich słuchać, mający w sobie dużo cierpliwości( w tym przypadku również dla osób starszych), potrafiący zarządzać ludźmi, rozwiązywać konflikty, motywować do pracy, doceniać, budować swój autorytet etc. Obawiam się,że masz wizję i wiedzę nt DPS typowo \"zza biurka\".Według mnie dyrektorem DPS powinien być psycholog lub lekarz/mgr pielęgniarstwa ze specjalizacją z organizacji pomocy społecznej, ktoś, kto zna prawdziwe realia życia w DPS i problemy osób starych.
trzyletni staż w pomocy i specjalizacja z zakresu organizacji pomocy społecznej to z ustawy o pomocy społecznej, a z przepisów samorządowych dodatkowo każdy kierujący wyższe wykształcenie (nawet nie wskazano że musi być magisterskie, więc i licencjat może być) i 5 lat stażu ogółem