dysfunkcja - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 wrz 2014, 14:13

Witam pytanie dotyczy dysfunkcji: powiedzie jak u was w gminach : czy bierzecie jedną z dysfunkcji która występuje wg ustawy czyli np. bezrobocie niepełnosprawność , choroba, czy nie zwracacie na to uwagi i wystarczy ze rodzina ma niski dochód nie przekraczający 456 i bierzecie pod ubóstwo. napiszcie jak u was???/
iga123

Napisano: 04 wrz 2014, 14:30

Gdyby robić tak jak ustawodawca chce należałoby te dysfunkcje ułożyć w hierarchi od najmniej uciazliwej do najwiecej uciążliwej. tak mówili na szkolenie, ale jak to zrobić? po ich podzieleniu nalezałoby ustalić odpowiednie kwoty stypendium do każdej dysfunkcji. to jest nie wykonalne, ile trzeba by było zrobić progów? tak wiec u nas liczy się dochód i zaznaczją jedna z dysfunkcji, którą wogóle nie biorę pod uwagę, grunt by była zaznaczona.
xezon

Napisano: 04 wrz 2014, 14:44

U mnie nie dość, że ma być dysfunkcja to jeszcze potwierdzona np. bezrobocie rejestracją w PUP i zaświadczeniem, niedawno na szkoleniu powiedzieli mi, że nie ma oświadczania dysfunkcji.
MZv2

Napisano: 05 wrz 2014, 7:36

robię tak jak xezon
u mnie na szczęście jest albo przynajmniej jedna osoba zarejestrowana jako bezrobotna,albo jest wielodzietność
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x