A co robię w przypadku kiedy jestem jednocześnie OWW i OWD? Jak wygląda postępowanie?
Proszę dobre duszyczki o pomoc

Ale w zeszłym roku wydałaś decyzję o uznaniu za uchylającego się i wysłałaś wniosek o ściganie na prokuraturę? No to drugi raz tego nie robiszKarolina98765 pisze: ↑09 lis 2023, 14:05A co jeśli dochodzenie z zeszłego roku trwa nadal (dokumenty są w prokuraturze) a ja dostaje kolejny wniosek o podjęcie działań?
Jako OWW po przyznaniu FA wysyłasz zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa.Karolina98765 pisze: ↑09 lis 2023, 14:05A co robię w przypadku kiedy jestem jednocześnie OWW i OWD? Jak wygląda postępowanie?
Nie wysyłasz nic na prokuraturę. Jak jesteś tylko OWD to informujesz OWW, że decyzja jest w mocy i nie możesz podjąć dalszego postępowania.Tak, decyzja jest w mocy. Czyli można jakieś info że złożony wniosek o ściganie ?
Bez. To jest zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa a nie wniosek o ściganie, nie można mylić tych 2 rzeczy. Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa wysyła się każdorazowo po przyznaniu funduszu.Bez żadnego wezwania na wywiad , bez postępowania?
Wniosek do ZK czy jeszcze siedzi i do kiedy, jak tak to pismo informacyjne o przyznanych świadczeniach do dłużnika do ZK.Agata123@321 pisze:Troszeczkę na inny temat chciałam zapytać ale tez odnośnie postępowania z dłużnikiem, jeżeli jeszcze miesiąc temu wiedziałam że dłużnik przebywa w Zakładzie Karnym to czy wysyłacie wniosek o podjęcie działań do gminy ostatniego miejsca pobytu? i co z informacją dla dłużnika czy powinnam wysłać do ZK czy powinnam najpierw jakoś sprawdzić czy on nadal przebywa w ZK?