działania wobec dłużnika w zk - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 sty 2014, 10:11

wszczęte postępowanie w sprawie uznania d.a. za uchylającego, między czasie informacja że dłużnik został osadzony w zk, wydałam decyzje uznająca za uchylającego i wysłałam do zk... teraz jest już ostateczna. Czy występuję z wnioskami do prokuratury i starostwa czy nie? Jeśli nie to na podstawie jakiego art.?

Dodam, że w terminie w w jakim dłużnik miał wstawić się na wywiad pozostawał jeszcze na wolności, osadzony dopiero po wszczęciu postępowania....

Pozdrawiam
~laris86

Napisano: 28 sty 2014, 10:32

a dłużnik był w ZK przed twoim wezwaniem czy po wezwaniu?
~Elmer

Napisano: 28 sty 2014, 10:32

a sorry.
\"Czy występuję z wnioskami do prokuratury i starostwa czy nie?
Tak
~Elmer

Napisano: 28 sty 2014, 10:42

ale upewnij mnie jeszcze czy nie popełniłam błędu że wydałam decyzję uznającą za uchylającego, skoro w dniu wydania decyzji był w zk?

na wywiad mial się wstawić do 04.11.2013, wszczęcie postepowania z dn. 29.11.2013, awizowane, 14 dzień który uznajemy za doręczenie wypada 20.12.2013 r.
osadzony od 22.12.2013
~laris86

Napisano: 28 sty 2014, 10:43

a moje wątpliwości wynikają stąd że gdzieś mi jeszcze w uszy wpadło że wobec dłużnika w zk nie podejmujemy żadnych działań
~laris86

Napisano: 28 sty 2014, 11:02

jeżeli po wezwaniu mógł się stawić na wywiad - nie był jeszcze w ZK to normalnie podejmujesz wszystkie dalsze czynności. Miałem taką sprawę, dłużnik się odwoływał, nic nie wskórał.
Co innego gdyby już przy wezwaniu był w ZK.
Spokojnie robisz swoje
~Elmer

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x