wierzyciel pobierał FA do 2013 r. dłużnik spłaca na bieżąco całe zobowiązanie. Sąd wydał wyrok o wygaszeniu obowiązku alimentacyjnego od 2011 r. Musze oddać dłużnikowi alimenty za 2 lata. W jaki sposób wszcząć postępowanie do dłużnika, czy zwrot decyzją czy pismem??
wpłaty które dokonał dłużnik trzeba mu oddać, pismem do Urzędu wojw. o zwrot 60% + ods, do gminy o 20% lub 40% kwoty, i to zwrócić dłużnikowi a wierzyciel zwraca świadczenia bez odsetek
tak dokładnie może za mało napisałam. wierzycielka ma nienależnie pobrane oki mam wydaną decyzje( już prawomocna). a dłużnik spłacił mi całe zobowiązanie na bieżąco nie wydała mu nigdy decyzji o zwrot. spłacał na bieżąco FA. W 2013 r. stała się skuteczna egzekucja i już od 03.2013 nie płace FA. Zapadł wyrok w połowie roku 2013 wygaszający obowiązek alimentacyjny od 2011 r. wiec stąd mam nadpłatę u dłużnika muszę oddać mu pieniądze które nam spłacał na bieżąco. Mam pisma już wysłane do UW, OWW i OWD ale po otrzymaniu tych środków w jakim postępowaniu przekazać je dłużnikowi czy decyzją czy oficjalnym pismem??? macie może jakiś wzór??