dzieci do rodziny zastepczej - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 15 maja 2013, 13:46

Mamy kwalifikacje na rodzinę zastępczą wszelkie uprawnienia ale nadal jesteśmy bez dzieci, z naszego Pcpr wypieli się na nas a reszta milczy, szukanie dziecka na własna rękę nie przyniosło rezultatów , macie może jakieś rady pomysły co mamy dalej robić ??????
~Dominika

Napisano: 15 maja 2013, 17:02

wierzyć się nie chce jak to możliwe, u nas dziennie średnio przychodzą 2/3 zapytania z innych powiatów o miejsca w pieczy zastępczej, że już nie wspomnę, ze z dziećmi z naszego powiatu jest nieraz problem bo w zawodowych brak miejsc.
~pcpr dl śląsk

Napisano: 15 maja 2013, 23:55

mozliwe, u nas tez ponoć dużo dzieci jest a my nadal sami jesteśmy
~Dominika

Napisano: 16 maja 2013, 10:32

więc jak mogę doradzić - możecie sami na własną rękę poinformować pisemnie właściwy Sąd, że jesteście rodziną zawodową i macie miejsca wolne i zgłaszacie gotowość do przyjęcia dziecka.

Tym sposobem troszkę ,,wyręczycie pcpr\" bo tak czy inaczej jednostka ma obowiązek prowadzić i zgłaszać do sądu rejestr osób pełniących funkcję zawodowej r.z. a jest to po to żeby Sąd też miał ogląd ile rodzin funkcjonuje i ile takich rodzin potencjalnie mogłoby przyjąć dzieci. pozdrawiam.
~pcpr dl

Napisano: 16 maja 2013, 16:29

może wzmianka jak to wygląda z drugiej strony.... jak PCPR was przeszkolił to prawdopodobnie liczy na to że umieści w waszej rodzinie dzieci ze swojego Powiatu.... co jest naturalne a że w waszym Powiecie nic się nie wydarzyło to nabrali wody w usta....

Nieopłacalne dla Powiatu jest przeszkolenie kandydatów a później umieścić w niej dzieci z innego powiatu - ekonomia :(
~szakal31

Napisano: 16 maja 2013, 21:30

sama już nie wiem co mam robić
~Dominika

Napisano: 17 maja 2013, 13:40

może własnie dpbrym pomysłem bylby \"wyręczyć pcpr\" jak mówi pcpr dl .Skoro oni sie nie kwapia a rodzinie zalezy. nie wiem jak to jest mozliwe że w zawodowej rodzinie nie ma dzieci....u nas ciągle jest problem ale raczej z brakiem rodzin niz z brakiem dzieci (przykre to). mozna tez udać sie do domów dziecka pogadać z dyrekcją i jezeli sprawa się ruszy (w DD będą dzieci które rodzina bedzie mogła przyjąc) złozyc samemu wniosek do Sądu na te konkretne dzieci.
~Aaaa

Napisano: 17 maja 2013, 15:39

Dominika napisz mi skąd jesteś, a wystąpię do Twojego PCPR mam do wzięcia dwójkę fajnych dzieci , chłopiec prawie 3 latka , dziewczynka 10. Rodzeństwo.
~marynia

Napisano: 17 maja 2013, 22:54

Jeśli odległość nie stanowi problemu też bylibyśmy zainteresowani tym rodzeństwem.Jesteśmy r.z z podkarpackiego. Jeśli sprawa aktualna- proszę o namiary do kontaktu.
~agnieszka

Napisano: 17 maja 2013, 23:20

Marina jestesmy z zachodniopomorskiego.. powiat Kamien Pomorski tam jest nasz Pcpr
~Dominika

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x