dzieci z poprzedniego małżenstwa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 maja 2016, 19:43

obecnie mam kilka wniosków, w ktorych tatuś wpisał sobie do skladu rodziny dziecko z poprzedniego małżeństwa, na ktore ma zasądzone alimenty i ktore wyrokiem sądu ma ustalone miejsce zamieszkania przy matce. to jego pierwsze dziecko jest tylko w skladzie rodziny, nie chce on na nie świadczenia, chce na swoje drugie, ktore ma z obecna żoną. sklada na swoje drugie dziecko, przekroczy kryterium na pewno.
jesli nie ma wyrokiem sądu opieki naprzemiennej, to to pierwsze dziecko nie jest uprawnione do bycia w jego skladzie rodziny. musze napisac odmowe, tylko jak mam zalatwic sprawe, tak żeby kolegium mi nie uwaliło i nie odsyłało do ponownego rozpatrzenia. czy wezwać pana do poprawienia wniosku (wykreslenia tego starszego dziecka?) i jednoczesnie do dostarczenia ośw o dochodzie nieopodatkowanym, potwierdzenia wpłat alimentów?? us i zus sami wezmiemy, zeby sprawdzić czy pan sie łapie z dochodu na to młodsze swoje? czy macie jakis inny pomysł? na wezwanie pan pewnie przyjdzie, przyniesie nieopodatkowane oświadczenia i przelewy alimentow, ale bankowo odmowi wykreslenia tego starszego dziecka. i co wtedy?
(ps. kilku było takich, co dobrowolnie wykreślili takie dziecko ze skladu rodziny :) ale na kilku sie skonczyło.)
calibra

Napisano: 18 maja 2016, 7:59

Wezwij go do dostarczenia wyroku ustalającego miejsce pobytu dziecka przy nim. On go nie dostarczy bo taki wyrok nie istnieje więc pozostawisz wniosek bez rozpatrzenia :D
pilotka

Napisano: 18 maja 2016, 14:27

ktoś ma inny pomysł?
calibra

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x