jak liczyć dochód z działalności rolniczej- pomocy pilne! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 maja 2016, 8:00

Mam taką sytuację. Osoba złożyła wniosek na pierwsze i kolejne dziecko. Matka ma gospodarstwo rolne 4 ha, ojciec ma 5ha i prowadzi działalność (ferma kur). Z tej działalności w Urzędzie Skarbowym ma dochód 28 000,-. Przyniósł mi też składki zdrowotne z KRUS. Co ja powinnam liczyć. Czy dochód z tej działalności plus te 5ha, czy tylko dochód, czy tylko 5ha. Nie mam zielonego pojęcia.
ccsc

Napisano: 18 maja 2016, 9:56

j.w. Pomóżcie!!!!!!!!
ccsc

Napisano: 18 maja 2016, 10:06

liczysz ha, liczysz dochody opodatkowane, KRUSu nie odliczasz od dochodów opodatkowanych
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 18 maja 2016, 11:55

Tez mam osobe która ma działalność na krusie, ja policzyłam ha, oraz to co wypełnili mi na karcie załączniku nr 3 bo sa na karcie podatkowej, odliczyłam składki zdrowotne z empatii
nie zrobiłam tego wniosku jeszcze do końca, zastanawiam się czy odliczyć też podatek i składki społeczne wykazane na zał nr 3, bo tam sami mogą sobie wpisac wlasciwie co chcą, nie da się tego sprawdzić!
Anna_

Napisano: 18 maja 2016, 12:19

jak sa na karcie lub ryczałcie to bierzesz to co wpisali na oświadczeniu w pozycji dochód i nic już od tego nie odliczasz
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x