Dzieci zabrane do pieczy zastępczej

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Zuzannaxx
Praktykant
Zajmuję się: DM, DE i PS
Kontakt:

Dzieci zabrane do pieczy zastępczej

Post autor: Zuzannaxx »

Potrzebuję upewnić się czy dobrze myślę. Kilka dni temu wniosek o DM złożyła mi Pani, która ma 3 dzieci. Jednak jej dzieci przed złożeniem wniosku zostały odebrane i zabrane do pieczy zastępczej. Ta kobieta utrzymywała się jedynie z dochodów dzieci, czyli 500+, świadczenia rodzinne. Miała też świadczenie rodzicielskie, czy dobrze myślę, że jeśli na dzień składania wniosku dzieci nie ma, to ich dochody w ogóle się nie liczą? Wiem, że od lipca nie liczą się również świadczenia rodzinne ale chce wiedzieć na przyszłość. I czy wspomniane wyżej świadczenie rodzicielskie również nie liczy się do dochodu od lipca? Będę bardzo wdzięczna jeśli się wypowiecie!
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: Dzieci zabrane do pieczy zastępczej

Post autor: :-) »

Zuzannaxx pisze: 14 lip 2021, 13:54 Potrzebuję upewnić się czy dobrze myślę. Kilka dni temu wniosek o DM złożyła mi Pani, która ma 3 dzieci. Jednak jej dzieci przed złożeniem wniosku zostały odebrane i zabrane do pieczy zastępczej. Ta kobieta utrzymywała się jedynie z dochodów dzieci, czyli 500+, świadczenia rodzinne. Miała też świadczenie rodzicielskie, czy dobrze myślę, że jeśli na dzień składania wniosku dzieci nie ma, to ich dochody w ogóle się nie liczą? Wiem, że od lipca nie liczą się również świadczenia rodzinne ale chce wiedzieć na przyszłość. I czy wspomniane wyżej świadczenie rodzicielskie również nie liczy się do dochodu od lipca? Będę bardzo wdzięczna jeśli się wypowiecie!
jezeli dzieci zostały zabrane...to do deklaracji o dochodach i gospodarstwa domowego nie sa brane pod uwage...nie wiem czy te swiadczenia ktore brala na dzieci jej nie zabiora ...bo chyba powinni :roll:
Zuzannaxx
Praktykant
Zajmuję się: DM, DE i PS
Kontakt:

Re: Dzieci zabrane do pieczy zastępczej

Post autor: Zuzannaxx »

Tak, świadczenia zostały zabrane. Na dzień dzisiejszy nie ma nic. Czyli dochód będzie zerowy. Dziękuje za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ