Dzieci zabrane do pieczy zastępczej
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM, DE i PS
- Kontakt:
Dzieci zabrane do pieczy zastępczej
Potrzebuję upewnić się czy dobrze myślę. Kilka dni temu wniosek o DM złożyła mi Pani, która ma 3 dzieci. Jednak jej dzieci przed złożeniem wniosku zostały odebrane i zabrane do pieczy zastępczej. Ta kobieta utrzymywała się jedynie z dochodów dzieci, czyli 500+, świadczenia rodzinne. Miała też świadczenie rodzicielskie, czy dobrze myślę, że jeśli na dzień składania wniosku dzieci nie ma, to ich dochody w ogóle się nie liczą? Wiem, że od lipca nie liczą się również świadczenia rodzinne ale chce wiedzieć na przyszłość. I czy wspomniane wyżej świadczenie rodzicielskie również nie liczy się do dochodu od lipca? Będę bardzo wdzięczna jeśli się wypowiecie!
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Dzieci zabrane do pieczy zastępczej
jezeli dzieci zostały zabrane...to do deklaracji o dochodach i gospodarstwa domowego nie sa brane pod uwage...nie wiem czy te swiadczenia ktore brala na dzieci jej nie zabiora ...bo chyba powinniZuzannaxx pisze: 14 lip 2021, 13:54 Potrzebuję upewnić się czy dobrze myślę. Kilka dni temu wniosek o DM złożyła mi Pani, która ma 3 dzieci. Jednak jej dzieci przed złożeniem wniosku zostały odebrane i zabrane do pieczy zastępczej. Ta kobieta utrzymywała się jedynie z dochodów dzieci, czyli 500+, świadczenia rodzinne. Miała też świadczenie rodzicielskie, czy dobrze myślę, że jeśli na dzień składania wniosku dzieci nie ma, to ich dochody w ogóle się nie liczą? Wiem, że od lipca nie liczą się również świadczenia rodzinne ale chce wiedzieć na przyszłość. I czy wspomniane wyżej świadczenie rodzicielskie również nie liczy się do dochodu od lipca? Będę bardzo wdzięczna jeśli się wypowiecie!

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM, DE i PS
- Kontakt:
Re: Dzieci zabrane do pieczy zastępczej
Tak, świadczenia zostały zabrane. Na dzień dzisiejszy nie ma nic. Czyli dochód będzie zerowy. Dziękuje za odpowiedź 

Oprócz Dzieci zabrane do pieczy zastępczej - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Przeliczanie do stawki gminnej
Obliczenie DM
dochód i %
wyliczenia dodatku mieszkaniowego , proszę zerknijciee
Dochód z działalności księga przychodów i rozchodu
Sposób przekazywania DM
czy wiecie coś o zmianach w ustawie od 13.07?
zarządca
PILNE Wyliczenie dm
RODO
Dodatek mieszkaniowy - inna osoba uprawniona
Sygnity - czy system prawidłowo wylicza "Wydatki do obliczeń ryczałtu"?
Problem z wydatkami
Dodatki mieszkaniowe - wydatki za lokal???
Dodatki mieszkaniowe
nurtujące pytania