dziecko pełnoletnie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 kwie 2014, 9:18

Matka ma przyznane świadczenia z F.A na córkę do końca okresu zasiłkowego. W marcu córka skończyła 18 lat i teraz złożyła mi pismo, że chce pobierać św. z funduszu sama na siebie. Od niedawna pracuję i nie wiem, jak mam to zrobić?
Aga nowa

Napisano: 24 kwie 2014, 11:04

po prostu na liście wypłat umieszczasz pełnoletnią córkę zamiast mamusię
de Charette

Napisano: 24 kwie 2014, 11:09

Ale chyba bym musiała też poinformować matkę, że świadczenia będą wypłacane córce
Aga nowa

Napisano: 24 kwie 2014, 11:14

nie masz takiego obowiązku
de Charette

Napisano: 24 kwie 2014, 11:41

Dziękuję bardzo za pomoc. Mam jeszcze jedną trudną sytuację jak dla mnie. Otóż dzieci miały zasądzone alimenty od matki płatnych do rąk ojca. Matka alimentów nie płaciła i ojciec otrzymywał św. z funduszu. Po jakimś czasie sytuacja się zmieniła, sąd wydał wyrok uchylający matce obowiązek alimentacyjny, a zasądził od ojca. Teraz matka pobiera z funduszu. Otrzymałam informację od komornika, że ta matka dokonała kompensacji długu alimentów zaległych od dłużnika. Oznacza to, że dłużnik uregulował wierzycielce alimenty zaległe. Wcześniej matka była winna ojcu, potem ojciec matce i dokonali kompensacji swoich długów. Czy coś się dzieje w takiej sytuacji, czy muszę coś robić? Jak mam to potraktować?
Aga nowa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x