przedstawiciel osoby uprawnionej do FA zmarł - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 kwie 2014, 9:16

Wierzycielka czyli matka osoby uprawnionej do FA zmarła pod koniec marca, dowiedzieliśmy się o tym niedawno, Fundusz alimentacyjny został wstrzymany z dniem 31.03.2014 r. i teraz moje pytanie czy musze wystawić decyzję dotyczacą powodu wstrzymania ? czy wystarczy tylko same wstrzymanie w systemie i informacja ze wierzycielka zmarła i ze FA został wstrzymany?? Czy musze powiadamiać o tym komornika i ewentualnie na kogo tą decyzję o wstrzymaniu wystawic jak matka dziecka zmarła?? Prosze o pomoc.
Monika1819

Napisano: 24 kwie 2014, 10:31

Wiem napewno że nie można tej decyji uchylic bo prawo do fa ma dziecko a nie matka. prawdopodobnie trzeba wstrzymać wypłate fa do czasu ustalenia opiekuna prawnego dla dziecka który bedzie go reprezentował i wypłacić zaległe.
monikaz

Napisano: 24 kwie 2014, 10:49

nie jestem przekonana co do kwestii wstrzymania wypłaty FA ponieważ w ustawie jest określone w jakich przypadkach wstrzymuje się wypłatę
AGA 12

Napisano: 24 kwie 2014, 11:02

wstrzymujesz wypłatę. Nie robisz żadnej decyzji, nic. Tylko nie przekazujesz wypłaty bo nie masz komu
de Charette

Napisano: 24 kwie 2014, 11:14

Dziękuję Wam bardzo za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie, otóż czy mam poinformować komornika i dłużnika ze wypłata świadczeń z fA na rzecz osoby uprawnionej została wstrzymana z dniem 31.03.2014 r., czy powinnam do nich napisac taką informację??
Monika1819

Napisano: 24 kwie 2014, 15:05

Ja bym zawiadomiła komornika.
monikaz

Napisano: 25 kwie 2014, 10:45

Niektórym to fajnie... Kładą lagę na Kpa i robią, jak im wygodnie... ;)
CKM

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x