fajnie ze ktoś wogóle odpisuje jak ktos zadaje pytanie, 60 wyświetlen i na tym koniec. Naprawde dzieki wielkie za wsparcie. moglibyscie odpisywac na posty a nie tylko je odlądać!!!!!
Ania; z pustego i Salomon nie naleje, a kto pyta nie błądzi mówią stare przysłowia i coś w tym jest.
To, że nikt nie odpowiada to również o czymś świadczy, nie można z Forum robić śmietnika - bo nie zna się ustawy czy nie chce się ruszyć do segregatora............później takie są efekty, natłok informacji i pytań.
Pamiętaj o zasadzie subsydiarności ( pomocniczości) i nie cwaniakuj obrażając się.
Zrozumiały jest fakt kiedy ktoś się uczy, zdobywa doświadczenie, czy jest po prostu zmęczony, ale nie możesz obwiniać innych, że nie ma odpowiedzi na posty - bo jak widzisz każdy w tym gąszczu próbuje zaistnieć i tylko kreatywne formy komunikacyjne zwracają uwagę.
I nie ma to nic wspólnego z ignorowaniem po prostu uczy walki, a nie ucieczki.
W tym gąszczu informacji i pytań trzeba naprawdę umieć szanować swój czas aby nie wpaść w sidła Internetu i nauczyć się komunikacji adekwatnej do swoich potrzeb.
Jeżeli masz konkretne pytanie to naucz się je zadawać tak aby zwrócono na nie uwagę.
Pozdrawiam, starszy pracownik socjalny; również kiedyś zaczynałam i do dzisiaj mam wiele pytać - uwierz:)
Postów bez odpowiedzi jest sporo... może kiedyś uda się znaleźć fundusze na sfinansowanie dyżurów ekspertów na Forum OPS.pl? - wtedy zapewne żaden post nie zostanie bez odpowiedzi Od wielu lat porad na tym forum udzielają sobie jego użytkownicy w ramach internetowej współpracy.
jestem zainteresowana wolontariatem na rzecz pana Firmy. Dziedzina/zagadnienia:
Przemoc domowa- tu: prawo, interwencja kryzysowa, pomoc osobom doświadczającym przemocy.
Edukacja seksualna osób z niepełnosprawnościami,prawo rodzinne, osoba z niepełnosprawnościami w świetle Konwencji ONZ -to ostatnie w ramach dyskursu.
Terapia pedagogiczna dzieci z trudnościami w uczeniu się i zachowaniu.
Pomoc społeczna z wyłączeniem FA.
Mediacje rodzinne, cywilne, gospodarcze i mediacje w oświacie.
do dzibar - no w mordę były pracownik socjalny a i to z zastrzeżeniami - idź dzibarowata na hp polityczną pisuarowatą agitkę robić to jedyna twoja umiejętność