a ja mam pytanie jak jesteśmy zatrudnione przez dyrektora mops a nie prezydenta czy burmistrza um, i nie dostajemy na dni samorządowca pieniędzy bo nie! a na socjalnego też nie bo nie jesteśmy pracownikami socjalnymi czy należy nam się jaki kol wiek dodatek?!
gdzie możemy pisać albo o to walczyć?
Bo jak pytam się kierownika lub dyrektora to każą mi się stukać w głowę?
Proszę o pomoc..
Teoretycznie jesteście pracownikami samorządowymi, równie teoretycznie pracujecie w szeroko pojętej \"pomocy społecznej\" - choć świadczenia rodzinne nie są pomocą społeczną. A walczyć nie możecie. Jako pracownicy samorządowi macie ustawowo odebrane prawo do strajku i protestu i zdaje się jeszcze zdaje się parę innych takich kwiatków. Ogólnie praca niewdzięczna bo z każdej strony tylko kopią, a jak macie kierownika zj*eba to już niestety znikąd podparcia i poparcia Dobry kierownik by wam pewnie coś wywalczył. U nas jakieś tam symboliczne 200zł na dzień pracownika socjalnego dają... dobre i to.
A ja składam koleżankom i kolegom życzenia z okazji naszego święta życząc przy tym dużo zdrowia, dużo cierpliwości, poczucia humoru (to dot. zmian ustaw ;P) i petentów rozumiejacych, że urzędnik \"też człowiek\"
W naszym Ośrodku w dniu dzisiejszym na znak niezadowolenia wszyscy ubrani jesteśmy na czarno.
Ciekawi jesteśmy czy ktokolwiek zwróci uwagę dlaczego?
Zaplanowane jest spotkanie z burmistrzem.